1 kg burgonya, 2 db tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, fél cs petrezselyem, 3 ek liszt, 1 tk só, késhegynyi őrölt bors, 1 tk vaj, vegeta.
1. A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra nem hűl.
2. Ezután hámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel, a borssal, sóval, vegetával és az egészen apróra metélt petrezselyemmel.
3. Végül hozzáadjuk a tejfölt.
4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a masszát.
5. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben, kb. fél órát sütjük.
6. Idénysalátával tálalhatjuk.
A burgonyát meghámozom, és ujjnyi vastag karikákra vágva beleterítem egy kisebb tepsibe. Megsózom. A tojást habosra verem a tejjel, belekeverem a tejfölt és annyi lisztet, hogy a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozom és kb. 1x1 cm-es kockákra vágom. 2. Forró olajba teszem, és erős tűzön pirítani kezdem. 3. Közben a vöröshagymát nem túl apró kockára vágom, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTarhonyát átmos, lecsepegtet Olajat felhevít Forró olajra rádob Hozzá 1 tk tengeri só 1-2 percig kevergetve pirít, majd hideg vízzel felönt (ujjnyira ellep) Forrásig közepes,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megtisztítjuk, kettévágjuk és keskeny csíkokra metéljük. 2. A hagymát felkockázzuk, fedő nélkül pároljuk az olajban, amíg kicsit meg nem pirul (kb. 15 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű