1 kg burgonya, 2 db tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, fél cs petrezselyem, 3 ek liszt, 1 tk só, késhegynyi őrölt bors, 1 tk vaj, vegeta.
1. A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra nem hűl.
2. Ezután hámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, a liszttel, a borssal, sóval, vegetával és az egészen apróra metélt petrezselyemmel.
3. Végül hozzáadjuk a tejfölt.
4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beleöntjük a masszát.
5. Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben, kb. fél órát sütjük.
6. Idénysalátával tálalhatjuk.
Kb. 80 dkg nyers csirkemellet aprítóban turmixoltam 2 tk. sót adtam hozzá (legközelebb többet fogok) 1 nagy kanál kacsazsír ízesítettem: apróra vágott pritamin paprikával, snidl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paprikákat csíkokra, a cukkinit karikákra, a padlizsánt kockakra, a hagymát pedig vékony szeletekre vágjuk. Az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Egy jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, és 1 centis szeletekre vágjuk. A tönkrészéről levágjuk a külső fás részt, és a zsenge belsejét is felszeleteljük, mindezt egy tálba tesszük. Meghintjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű