0,5 kg burgonya, 4 db tojás, 2 fej hagyma, 5 dkg füstölt vagy trappista sajt, néhány szál petrezselyem, 1 ek olaj, 1 tk só,
1. A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
2. Egy nagy fenekű serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát és fedő alatt puhára pároljuk.
3. Beletesszük az ízesítőket és ráütjük a 4 db tojást egymás mellé.
4. Egészen kis tűzön sütjük, amíg a tojások meg nem merevednek és tükörtojásokká nem válnak.
5. Ekkor megszórjuk a reszelt sajttal és az apróra vágott petrezselyemmel.
6. Néhány részbe vágva, feltétként tálaljuk.
A tojást a liszttel, a vízzel és a sóval összekeverjük, és rögtön szaggatjuk. Szaggatóval is lehet, de ez olyan kevés mennyiség, hogy kanállal vagy egy kisebb vágódeszkáról késsel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHéjastól megmossuk a krumplikat, befűszerezzük, vékonyra szeleteljük, és a baconra pakoljuk úgy hogy fedjék egymást. Lazán feltekerjük és muffin formába rakjuk, 160°-on 30 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a paprikát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk , a paprikakockákat, együtt sütjük maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű