0,5 kg burgonya, 4 db tojás, 2 fej hagyma, 5 dkg füstölt vagy trappista sajt, néhány szál petrezselyem, 1 ek olaj, 1 tk só,
1. A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
2. Egy nagy fenekű serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát és fedő alatt puhára pároljuk.
3. Beletesszük az ízesítőket és ráütjük a 4 db tojást egymás mellé.
4. Egészen kis tűzön sütjük, amíg a tojások meg nem merevednek és tükörtojásokká nem válnak.
5. Ekkor megszórjuk a reszelt sajttal és az apróra vágott petrezselyemmel.
6. Néhány részbe vágva, feltétként tálaljuk.
A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 1 óra 05 perc Nehézség: KözepesEgy kisebb üstben vagy tálban forró víz felett megolvasztjuk a vajat. Hozzáöntjük az olívaolajat és a mézet. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és felkarikázzuk a burgonyát, 1 cm vastagra A mézet, az olajat, és a fahéjat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a burgonya karikákat.. Előmelegített sütőben,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz