1 kg burgonya, 2 dkg vaj, 3 tojás sárgája, kevés só, őrölt bors, csipet őrölt szerecsendió
panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
sütéshez: olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük.
2. Forrón áttörjük, kis darab vajat belemorzsolunk, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
3. A tojások sárgáját még forrón hozzáadjuk.
4. Gyorsan gyúrjuk, hogy a massza ne hűljön ki.
5. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kis, hüvelykujjnyi kroketteket formálunk.
6. Bepanírozzuk, bő, forró olajban kisütjük.
7. Mindig frissen készítjük.
8. Mártásokkal tálaljuk.
A burgonyát megmossuk, jó sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk. A felhevített vajon megforgatjuk, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet, 2-3...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz újhagymát karikára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olívaolajon előpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit és a cikkekre vágott paradicsomot, fűs...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű