menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyaropogós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya, 2 dkg vaj, 3 tojás sárgája, kevés só, őrölt bors, csipet őrölt szerecsendió

panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa

sütéshez: olaj

Elkészítés:


1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük.

2. Forrón áttörjük, kis darab vajat belemorzsolunk, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.

3. A tojások sárgáját még forrón hozzáadjuk.

4. Gyorsan gyúrjuk, hogy a massza ne hűljön ki.

5. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kis, hüvelykujjnyi kroketteket formálunk.

6. Bepanírozzuk, bő, forró olajban kisütjük.

7. Mindig frissen készítjük.

8. Mártásokkal tálaljuk.

Burgonyaropogós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hercegnőburgonya
Hercegnőburgonya

A krumplit megpucoljuk és kockára vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd egy passzírozó segítségével összetörjük. Hozzáadagoljuk a vajat, majd a tejet, ha kihűlt, akkor a tojássárgájá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás rízs
Almás rízs

A rizst megpirítjuk az olajon. Az almákat alaposan megmossuk, és a pirított rizsen szépen elrendezzük, majd forró vízzel felöntjük, megsózzuk. Fedő alatt, lassú tűzön készre páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katona Eva
fel­hő­ke­nyér
fel­hő­ke­nyér

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gnocchi
Gnocchi

A gnocchihoz a cukkinit hámozd meg, vágd kockára, tedd fazékba, öntsd fel a vízzel és citromlével, lefedve alacsony lángon párold puhára, kb. 5-10 perc. A héját se dobd ki, én apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk