1 kg burgonya, 2 dkg vaj, 3 tojás sárgája, kevés só, őrölt bors, csipet őrölt szerecsendió
panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
sütéshez: olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük.
2. Forrón áttörjük, kis darab vajat belemorzsolunk, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
3. A tojások sárgáját még forrón hozzáadjuk.
4. Gyorsan gyúrjuk, hogy a massza ne hűljön ki.
5. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kis, hüvelykujjnyi kroketteket formálunk.
6. Bepanírozzuk, bő, forró olajban kisütjük.
7. Mindig frissen készítjük.
8. Mártásokkal tálaljuk.
Összekeverjük a hozzávalókat, hűtőben másnapig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy keverőtálban keverd össze a csicseriborsólisztet, vizet, sót, fokhagyma-granulátumot, paprikát ízlés szerint. Tedd félre, hogy besűrűsödjön. Sűrű palacsintatészta állagún...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű