1 kg burgonya, 2 dkg vaj, 3 tojás sárgája, kevés só, őrölt bors, csipet őrölt szerecsendió
panírozáshoz: liszt, tojás, morzsa
sütéshez: olaj
1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük.
2. Forrón áttörjük, kis darab vajat belemorzsolunk, megsózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
3. A tojások sárgáját még forrón hozzáadjuk.
4. Gyorsan gyúrjuk, hogy a massza ne hűljön ki.
5. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kis, hüvelykujjnyi kroketteket formálunk.
6. Bepanírozzuk, bő, forró olajban kisütjük.
7. Mindig frissen készítjük.
8. Mártásokkal tálaljuk.
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy hőálló tálat vagy egy tepsit kivajazunk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi szódabikarbónát,hogy megőrizze a brokkoli a szép zöld s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz uborkát megtisztitjuk és legyaluljuk, a fokhagymát áttörjük, az uborkához keverjük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd gyengéden kinyomkodjuk, rász...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére. Sült zeller A zellert m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű