20-25 deka finomra szelt főtt sonka, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella, olaj, tojás
1. A tészta egyik felére rákenem a paradicsomot, elosztom rajta a sonkát, majd a lecsurgatott, szeletelt mozzarellát.
2. Ráhajtom a tészta másik felét és összenyomkodom a széleinél, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, majd a sütőben szép pirosra sütöm.
A tésztának csak az egyik oldalát pakolják meg, ráhajtják a másik oldalt, összenyomkodják a széleit és megszurkálják, hogy a benne keletkező gőz fel ne robbantsa.
1. A tejet meglangyosítom, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással sóval, végül beledolgozom az olajat. 2. Kétszeresére...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk 5 dl langyos tejben, a tetejére rászórunk 2 marék lisztet és az 1 dkg porcukrot. 2. Az 1 kg liszthez hozzákeverjük az 5 dkg sót. 3. A kov...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból sós kelt tésztát készítünk, kelesztjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra a tésztát, majd 2×3-ba hajtjuk. Megkenjük a sűrített paradicsommal, megszórj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes