menu

Családireceptkönyv.hu

Céklasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kg cékla (lehetőleg hosszúkás, bíborhenger-fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mk őrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint

Elkészítés:


1. A céklákat alaposan lekeféljük, megmossuk és lecsöpögtetjük.

2. Mély, nagyméretű sütőtepsibe egymás mellé tesszük, alufóliával szorosan befedjük, és előmelegített, forró sütőben majdnem teljesen puhára pároljuk.

3. Még melegen meghámozzuk, és az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük.

4. A közben meghámozott és lereszelt tormával, és a megtisztított, felmetélt fokhagyma gerezdekkel soronként üvegekbe rakjuk.

5. Leöntjük ecettel, cukorral, sóval, köménymaggal pikánsra ízesített salátalével, amelyet előzőleg felforraltunk.

6. A forró üvegeket azonnal lekötjük, és száraz gőzbe téve 24 órán át, hagyjuk hűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sötét, hűvös kamrában nagyon hosszú ideig eláll.

Céklasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Lazacos spenóttekercs
Lazacos spenóttekercs

Ha friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és bot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsolt
Burgonyasaláta
Burgonyasaláta

A burgonyát meghámozzuk és felvagdossuk, kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk az édesköménnyel és a korianderrel, majd 180 fokos sütően 30-40 perc alatt megsütjük. Időközben meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Klasszikus bécsi krumplisaláta
Klasszikus bécsi krumplisaláta

őzzük meg héjában a krumplit, majd pucoljuk meg és szeljük max. 0,5 cm vastag karikákra egy darab kivételével (!), tegyük a karikákat egy magas falú tálba 2. szeljük apróra a lila...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar majonézes tojássaláta
majonézes tojássaláta

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk. Felkarikázzuk /tojás szeletelővel/ vékony szeletekre vágjuk. Egy üvegtálba összekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt, sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk