menu

Családireceptkönyv.hu

Citromtorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 ek porcukor, 6 db tojás, 3 ek rétesliszt, 3 ek finomliszt, 1 db citrom lereszelt héja

krém: 1/2 liter tej, 3 púpozott ek liszt, 1 púpozott ek kukoricakeményítő (ez is lehet liszt), 2 db citrom lereszelt héja, 1 db citrom leve, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 db tojás sárgája

díszítés: 2 dl tejszín, kevés citromlé (pár csepp), 2-3 ek porcukor, 1 cs habfixáló, 1 db citrom

Elkészítés:


1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukrot fokozatosan adagolva hozzá.

2. Ezután a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük.

3. Keverjük bele a citromhéjat is.

4. A lisztet apránként a krémre szitálva óvatos mozdulatokkal keverjük bele.

5. Egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk!

6. Ha készen van a sütőt zárjuk le és a nyitott ajtó mellett pihentessük a piskótát 10 percig, majd még 10 percig a formában hűtsük miután kivettük a sütőből.

7. Végül borítsuk rácsra, és ha teljesen kihűlt vágjuk 3 lapra.

8. 3 dl tejet felteszünk forrni, 2 dl tejet kikeverünk a liszttel és a keményítővel, majd a forró tejhez öntjük és besűrítjük.

9. A tűzről levéve néhányszor megkeverve, hogy ne bőrösödjön, teljesen kihűtjük.

10. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromok lereszelt héját és a citrom levét, végül a 2 db tojás sárgáját, és alaposan összekeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk, és teljesen simára keverjük.

11. A tortát ezzel a krémmel töltjük meg úgy, hogy kívül is vonjuk be vele.

12. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval meg a néhány csepp citromlével kemény habbá verjük, majd habzsákból kidíszítjük vele a tortát. .

Trükkök, tippek, praktikák:


Tetszés szerint citromkarikákkal (negyedekkel) díszítjük.

Citromtorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Robbanós torta
Robbanós torta

A kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csupa dió torta
Csupa dió torta

Hozzávalók 1 tortalaphoz: 6 tojás 12 dkg porcukor 10 dkg liszt 9 dkg darált dió 6 g sütöpor Tojások sárgaját habosra keverem a cukorral, bele szitálom a lisztet, sütöport ,,é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Feketeerdő fagyitorta
Feketeerdő fagyitorta

tortaalap A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vajat, a tojásokat, és a tejet egy nagy keverőtálba kimérjük, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Spatulával vagy faka...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgarépapürés csokitorta
Sárgarépapürés csokitorta

A sárgarépát apróra vágtam, megfőztem, majd még melegen pürésítettem, botmixerrel a legegyszerűbb. A tojássárgákat habosra kevertem az édesítővel 3-4 percig, közben a csokit a kó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk