6 ek porcukor, 6 db tojás, 3 ek rétesliszt, 3 ek finomliszt, 1 db citrom lereszelt héja
krém: 1/2 liter tej, 3 púpozott ek liszt, 1 púpozott ek kukoricakeményítő (ez is lehet liszt), 2 db citrom lereszelt héja, 1 db citrom leve, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 db tojás sárgája
díszítés: 2 dl tejszín, kevés citromlé (pár csepp), 2-3 ek porcukor, 1 cs habfixáló, 1 db citrom
1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a porcukrot fokozatosan adagolva hozzá.
2. Ezután a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük.
3. Keverjük bele a citromhéjat is.
4. A lisztet apránként a krémre szitálva óvatos mozdulatokkal keverjük bele.
5. Egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk!
6. Ha készen van a sütőt zárjuk le és a nyitott ajtó mellett pihentessük a piskótát 10 percig, majd még 10 percig a formában hűtsük miután kivettük a sütőből.
7. Végül borítsuk rácsra, és ha teljesen kihűlt vágjuk 3 lapra.
8. 3 dl tejet felteszünk forrni, 2 dl tejet kikeverünk a liszttel és a keményítővel, majd a forró tejhez öntjük és besűrítjük.
9. A tűzről levéve néhányszor megkeverve, hogy ne bőrösödjön, teljesen kihűtjük.
10. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromok lereszelt héját és a citrom levét, végül a 2 db tojás sárgáját, és alaposan összekeverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk, és teljesen simára keverjük.
11. A tortát ezzel a krémmel töltjük meg úgy, hogy kívül is vonjuk be vele.
12. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval meg a néhány csepp citromlével kemény habbá verjük, majd habzsákból kidíszítjük vele a tortát. .
Tetszés szerint citromkarikákkal (negyedekkel) díszítjük.
A túrót botmixerrel elkeverjük a joghurttal, vaníliás cukorral. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd jó alaposan hozzákeverjük a túrós-joghurtos masszát. A gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vegyünk egy 22-24 cm-es kerek, kapcsos tortaformát. Béleljük ki sütőpapírral az alját. 2. Törjük/daráljuk össze a kekszet morzsásra (mozsárban, darálóban, egy zacskóban sodrófá...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűMake the Cake: Preheat oven to 350 degrees F. Grease three 8-inch round cake pans, line the bottoms with rounds of parchment paper, grease the parchment, then flour the insides of...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1 narancs héját lereszeljük. A narancsokat meghámozzuk, felszeleteljük karikákra és lecukrozzuk, 2 órát állni hagyjuk lefedve, majd leszűrjük a levét. A 6 tojás sárgáját kikavarjuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű