Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka. zöld paradicsom, zöldpaprika, fejes káposzta, hagyma, só, mustármag, cukor, ecet, víz, benzoesavas nátrium

Elkészítés:


1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk.

2. Az egészet összevegyítjük ízlés szerinti mennyiségű, hajszálvékony karikákra vágott hagymával, megsózzuk, megszórjuk mustármaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk.

3. Ezután üvegekbe töltjük.

4. A visszamaradt lét cukorral, ecettel és vízzel elkeverve felforraljuk, és ha kihűlt, feltöltjük vele az üvegeket.

5. A tetejükre egy kevés benzoesavas nátriumot szórunk és lekötjük.

6. Kigőzölni nem kell.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Syle
Savanyított lilahagyma
Savanyított lilahagyma

Elkészítés Az ecetet a sóval és a cukorral felforraljuk. Ha a só és a cukor teljesen feloldódott az ecetben, beletesszük a fűszereket: koriandermag, mustármag, chili pehely, tárko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fokhagymával töltött ecetes szilva
Fokhagymával töltött ecetes szilva

A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Saját elkészített kovi ubi
Saját elkészített kovi ubi

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csemege uborka alaplé
Csemege uborka alaplé

Hidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk