uborka. zöld paradicsom, zöldpaprika, fejes káposzta, hagyma, só, mustármag, cukor, ecet, víz, benzoesavas nátrium
1. Azonos mennyiségű uborkát, zöld paradicsomot, zöldpaprikát, fejes káposztát jól megmosva vékony karikákra, csíkokra vágunk, a káposztát legyaluljuk.
2. Az egészet összevegyítjük ízlés szerinti mennyiségű, hajszálvékony karikákra vágott hagymával, megsózzuk, megszórjuk mustármaggal, és 1-2 órát állni hagyjuk.
3. Ezután üvegekbe töltjük.
4. A visszamaradt lét cukorral, ecettel és vízzel elkeverve felforraljuk, és ha kihűlt, feltöltjük vele az üvegeket.
5. A tetejükre egy kevés benzoesavas nátriumot szórunk és lekötjük.
6. Kigőzölni nem kell.
A zöldségeket legyaluljuk,a többi hozzávalót hozzáadjuk,jól összekeverjük,és 1 napot állni hagyjuk.Közben néha megkeverjük.Üvegekbe töltjük jó szorosan,és felöntjük a levével,majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAm taiat varza ca pentru salata. Am pus sare pe ea si am frecat-o putin cu sare. Am taiat morcovii felii si i-am pus peste varza,peste ei am presarat putina sare. Am taiat ceapa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNyersen leszemeztem, a kifőzött üvegekbe tettem, majd egy kávéskanál sót is tettem hozzá, felöntöttem, én szénsavmentes ásványvizet használok ezekhez. Lezártam, én fejre szoktam ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű