2 kg káposzta, 2 kg uborka, 1 kg vöröshagyma, 0,5 kg lila hagyma, 2 kg zöld paradicsom, 2 kg paprika, 1 kg sárgarépa, 15 dkg só, 40-50 dkg cukor, 3 dl ecet (20%), 1 ek bórkén, és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors, amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)
1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe.
2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken
3. A többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül.
A megmosott csalán leveleket feltesszük egy lábasba,és felmelegítés után 1 kg cukrot teszünk hozzá, addig főzzük míg sűrű pépet nem kapunk . Pürésítés és ízesítés után üvegezzük és...
Elkészítési idő:Az uborkát és a hagymát legyaluljuk és egy zárható tetejű, műanyag vödörbe tesszük, hűvös helyen tároljuk.
Elkészítési idő:1. A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni, és még keverni is fogom tudni. 2. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a k...
Elkészítési idő:Az egész azzal kezdődik (mi 2015.06.27-én kezdtük el), hogy az uborkákat folyó víz alatt egy körömkefével, vagy egy tiszta, eddig még nem használt dörzsis mosogatószivacs segítségé...
Elkészítési idő: