2 kg káposzta, 2 kg uborka, 1 kg vöröshagyma, 0,5 kg lila hagyma, 2 kg zöld paradicsom, 2 kg paprika, 1 kg sárgarépa, 15 dkg só, 40-50 dkg cukor, 3 dl ecet (20%), 1 ek bórkén, és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors, amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)
1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe.
2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken
3. A többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül.
Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hideg...
Elkészítési idő:Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma,...
Elkészítési idő:A hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól l...
Elkészítési idő: 2-3 óra