2 kg káposzta, 2 kg uborka, 1 kg vöröshagyma, 0,5 kg lila hagyma, 2 kg zöld paradicsom, 2 kg paprika, 1 kg sárgarépa, 15 dkg só, 40-50 dkg cukor, 3 dl ecet (20%), 1 ek bórkén, és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors, amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)
1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe.
2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken
3. A többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül.
-az almapaprikákat megmossuk,lecsepegtetjük -a szárukból annyit levágunk,hogy csak 1 cm maradjon majd üvegekbe rakjuk -ecetet forralunk két és félszer annyi vizzel mint az ecet,...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA kaprot alulra teszem. Rárakom az uborkákat állítva, szépen sorban, egymás mellé közé teszem a fokhagymákat ízlés szerin. Ez el is maradhat A meleg sóoldattal teleöntöm, kistá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVálasszunk egy nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelei szedjük le, mossuk meg, a torzsáját vágjuk ki, és vékonyan szeljük fel, vagy egy konyhai robotgép káposztaresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVégy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű