Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg káposzta, 2 kg uborka, 1 kg vöröshagyma, 0,5 kg lila hagyma, 2 kg zöld paradicsom, 2 kg paprika, 1 kg sárgarépa, 15 dkg só, 40-50 dkg cukor, 3 dl ecet (20%), 1 ek bórkén, és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors, amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)

Elkészítés:


1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe.

2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken

3. A többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Cékla eltevése
Cékla eltevése

Céla lé: 5 liter viz, 4 dl. 2O %-os ecet, 6O dkg cukor, 25 dkg só, ha valaki édesebben szereti, tehet még hozzá. Ja! Szalicilt raktam rá (gyógyszertárban lehet kapni) A levet hideg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom savanyúság
Paradicsom savanyúság

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Csalamádé
Csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól l...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk