2 kg káposzta, 2 kg uborka, 1 kg vöröshagyma, 0,5 kg lila hagyma, 2 kg zöld paradicsom, 2 kg paprika, 1 kg sárgarépa, 15 dkg só, 40-50 dkg cukor, 3 dl ecet (20%), 1 ek bórkén, és majd minden üveg aljára 5 szem egész feketebors, amelyik üveget pedig csípősre szeretném, abba majd az oldalára láthatóan beledugok 2-3 db chilit (lilát-zöldet- pirosat vagy sárgát)
1. Van amikor egy napig hagyom állni, és simán beteszem az üvegekbe.
2. Ha sietős a dolog, nincs állásidő csak pár óra, akkor a csali megy az üvegbe, és a keletkezet levet megmérem, felforralom és egyenletesen elosztom az üvegeken
3. A többi lé magától kioldódik mire fogyasztásra kerül.
A hozzávalókat hidegen összekeverjük és a fertőtlenített üvegekbe töltött, szeletelt jalapeno karikákra öntjük. Tetejére befőzési fóliát teszünk, majd lezárjuk csavaros tetővel.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát külső héjától, torzsájától megfosztjuk, negyedekre vágjuk és káposztagyalun vékony szeletekre vágjuk. (Ha nincs, az uborkagyalu is megteszi.) Az uborkát, jól megmossuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni. A megtisztított hagymát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni. A papri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom, darabolom tetszőlegesre 2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval. 3. Kicsit állni hagyom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű