Családireceptkönyv.hu

Csavart szezámmagos kifli


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz

tetejére: szezámmag

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.

2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.

4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.

5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.

7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.

8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

9. Rácson hagyjuk kihűlni.

Csavart szezámmagos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Édes zsemle
Édes zsemle

A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztóprogramon elkészítjük a tésztát. Kicsit hagyjuk a gépben kelni, majd a gépből kivesszük és 9 részre osztjuk. Zsemléket formázunk b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Bajor kifli
Bajor kifli

Az élesztőt felfuttatom Az összes hozzávalóból közepesen légy, rugalmas tésztát gyúrok 30 perc kelesztés 12 darabra vágom (hosszúkásra sodrom, így könnyű elosztani 12 részre) G...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

Az élesztőt felfutattjuk -az össszes anyagot összekeverjük Kivéve a tepertöt a tésztát elkezdjük dagasztani -letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig -ezután kinyújtjuk előbb d...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos és vajas kiflik - croissant helyett
Sajtos és vajas kiflik - croissant helyett

Langyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagyta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk