30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz
tetejére: szezámmag
1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.
2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.
3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.
4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.
5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.
7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.
8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
9. Rácson hagyjuk kihűlni.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, tedd a rácsot középre. Két közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. 2. Az összes tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, majd óvatosan...
Elkészítési idő:A hozzávalókból egy könnyű tésztát dagasztani, duplájára keleszteni. 3 felé osztani, minden gombócot 2 felé, /6 db/. Tenyérnyi körökre nyújtani, 8 fele vágni, feltekerni. A t...
Elkészítési idő:,2,5 DL VÍZBEN KEVÉS CUKORAL MEG KELESZTÜNK MAJD JÓL ÖSSZE DAGASZTJUK A LISZTEL MIKKOR MEG KELT TEPSIBE TÉVE MEG FORMÁZUK.ÚJRA KELESZTJÜK ÉS FORRÓ SÜTÖBEN KI SÜTJÜK.MIKKOR MEG KELT...
Elkészítési idő: