30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz
tetejére: szezámmag
1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.
2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.
3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.
4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.
5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.
7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.
8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
9. Rácson hagyjuk kihűlni.
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztóprogramon elkészítjük a tésztát. Kicsit hagyjuk a gépben kelni, majd a gépből kivesszük és 9 részre osztjuk. Zsemléket formázunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom Az összes hozzávalóból közepesen légy, rugalmas tésztát gyúrok 30 perc kelesztés 12 darabra vágom (hosszúkásra sodrom, így könnyű elosztani 12 részre) G...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfutattjuk -az össszes anyagot összekeverjük Kivéve a tepertöt a tésztát elkezdjük dagasztani -letakarjuk és kelesztjük 30-40- percig -ezután kinyújtjuk előbb d...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesLangyos tejben csipet cukorral megfuttattam az élesztőt, majd a többi alapanyaggal együtt összeállítottam a tésztát. 10 perc múlva megdagasztottam, majd lefedve 45 percen át hagyta...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes