30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz
tetejére: szezámmag
1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.
2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.
3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.
4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.
5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.
7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.
8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
9. Rácson hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatom, a liszthez öntöm, és a sót és olajat hozzá adom, összegyúrom a vizet apránként adagolva. Nem kell eg ijedni ha ragacsos lesz, mire kido...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat vegyítsük el. A forralt vízben oldjuk fel a zsíradékot, adjuk hozzá a citromlevet és öntsük lassan a liszthez, közben kevergessük. Gyorsan megduzzad az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, a langyos vizzel elkevert élesztőt , a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidagasztjuk annyi vízzel, amennyit felvesz. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű