Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csavart szezámmagos kifli


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz

tetejére: szezámmag

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.

2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.

4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.

5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.

7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.

8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

9. Rácson hagyjuk kihűlni.

Csavart szezámmagos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
sajtos bagett és szezámmagos csavart zsemle
sajtos bagett és szezámmagos csavart zsemle

A langyos tejben a cukorral megfuttattam az élesztőt, kelesztő tálban összegyúrtam a sóval elkevert átszitált liszttel, a vízzel, és a puha vajjal. Letakarva pihentettem 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröslencse "zsemle" (vegán)
Vöröslencse "zsemle" (vegán)

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc. 6 db zsemle lett.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pita (gyros)
Pita (gyros)

Ezeket kidagasztottam,enyhén lágy volt a tészta,de nem vészes,lisztezett szilikonlapra borítottam görgettem erre-arra így mindenhol lisztes lett,ekkor tudtam formázni,addig ragadt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Házi kenyér
Házi kenyér

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk