30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz
tetejére: szezámmag
1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.
2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.
3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.
4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.
5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.
7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.
8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
9. Rácson hagyjuk kihűlni.
Ezekből a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk. Kiolajozott kelesztő tálba 20 percet pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztánkat, aztán újra 20 perc pihenés következik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit sós vízben puhára főzzük, majd pépesre törjük. Kevés tejben (cukorral) felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet összekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk az élesztőt is, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a mézzel felfuttatott élesztőt és a vizet. Kb 25 percig hagyom kelni. 175 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (kb...
Elkészítési idő: 10 min + 1 óra Nehézség: KönnyűMérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez ad...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű