menu

Családireceptkönyv.hu

Csavart szezámmagos kifli


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz

tetejére: szezámmag

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.

2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.

4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.

5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.

7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.

8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

9. Rácson hagyjuk kihűlni.

Csavart szezámmagos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

Ezekből a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk. Kiolajozott kelesztő tálba 20 percet pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztánkat, aztán újra 20 perc pihenés következik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás csavart
Burgonyás csavart

A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd pépesre törjük. Kevés tejben (cukorral) felfuttatjuk az élesztőt. Lisztet összekeverjük a krumplival, majd hozzáadjuk az élesztőt is, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Könnyű IR kenyér
Könnyű IR kenyér

A száraz hozzávalókat összekeverem, majd hozzáadom a mézzel felfuttatott élesztőt és a vizet. Kb 25 percig hagyom kelni. 175 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (kb...

Elkészítési idő: 10 min + 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gluténmentes bagettek
Gluténmentes bagettek

Mérjük ki a vizet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt. Közben kimérjük a dagasztógépbe a lisztet (először a pelyhet és puffasztott amarántot teszem a keverőedénybe, majd ehhez ad...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk