Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csavart szezámmagos kifli


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz

tetejére: szezámmag

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.

2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.

4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.

5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.

7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.

8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

9. Rácson hagyjuk kihűlni.

Csavart szezámmagos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Madárzsemle
Madárzsemle

Egy nagy tálban habosra keverjük a lisztet és a sót. Tartsa félre. A tejet és a vizet összekeverjük és melegre melegítjük. Adjunk hozzá cukrot és keverjük feloldódni. Add hozzá az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rozmaringos- olajbogyós rózsa kenyér
Rozmaringos- olajbogyós rózsa kenyér

A kimért mennyiségből elveszünk 1 dl vizet, 10 dkg lisztet, 1 dkg élesztőt. Alaposan összekeverjük a csipet cukorral, és letakarva szobahőmérsékleten tartjuk 1-1,5 órát. Ezalatt a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fetás-olivabogyós mediterrán zsemle
Fetás-olivabogyós mediterrán zsemle

Dagasztás és kelesztés után 8 részre osztod a tésztát és zsemle formára gömbölyited a tésztáidat! Pihenteted kb 15 percet és kézzel laposra formázod a felgömbölyített tésztákat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Lusta lángos
Lusta lángos

Az élesztőt a tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverem egy dagasztótálban. Hozzáadom a kefirt az olajat és a tejet, így 500 ml folyadékunk lesz....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk