Családireceptkönyv.hu

Csavart szezámmagos kifli


Írta:

Adag: 6 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg kenyérliszt (BL 80), 1,5 dkg friss élesztő, 1 kk só, 1/2 kk cukor, kb. 2 dl langyos víz

tetejére: szezámmag

Elkészítés:


1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk.

2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Ezután 6 egyenlő részre vágjuk, és mindegyiket kb. 25 cm hosszú rúddá formázzuk.

4. Ezeket kettéhajtjuk, és a két végüket összefogva megsodorjuk.

5.Ha van bagettsütőformánk, akkor annak a mélyedéseibe tesszük, ha nincs, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

6. Ismét hagyjuk a duplájára kelni.

7. Kevés vízzel megspricceljük és szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.

8. Előmelegített sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

9. Rácson hagyjuk kihűlni.

Csavart szezámmagos kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi pita
Házi pita

Az élesztőt 1 dl langyos vízben felfuttatom, a liszthez öntöm, és a sót és olajat hozzá adom, összegyúrom a vizet apránként adagolva. Nem kell eg ijedni ha ragacsos lesz, mire kido...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szalagos fánk
Szalagos fánk

Elkészítés: A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Puha tortilla
Puha tortilla

A száraz hozzávalókat vegyítsük el. A forralt vízben oldjuk fel a zsíradékot, adjuk hozzá a citromlevet és öntsük lassan a liszthez, közben kevergessük. Gyorsan megduzzad az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Sütőzacskóban sült burgonyás kenyér
Sütőzacskóban sült burgonyás kenyér

A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, a langyos vizzel elkevert élesztőt , a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidagasztjuk annyi vízzel, amennyit felvesz. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk