Családireceptkönyv.hu

Diós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, 5 dkg cukor

töltelék: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola

Elkészítés:


1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.

2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és feltekerjük.

3. Én szilikonos sütőformába tettem. 170 fokon, légkverésessel, 30 percig sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz.

Diós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Az élesztőt felfuttatjuk ,és tészta hozzávalóit jól összedoldozzuk , és kinyújtjuk jó vékonyra . Lekenjük az olvasztott vajjal , rászórjuk a cukros kakaót és szépen feltekerjük , k...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Finomfőzelék
Finomfőzelék

Megtisztítjuk a répát, karalábét és apró kockára vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis rétes
Krumplis rétes

A meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt kalács, bukta, tészta
Kelt kalács, bukta, tészta

Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk