20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, 5 dkg cukor
töltelék: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola
1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és feltekerjük.
3. Én szilikonos sütőformába tettem. 170 fokon, légkverésessel, 30 percig sütöttem.
Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki a vizet egy lábasba. Adjuk hozzá a nyírfacukrot és melegítsük addig amíg teljesen fel nem oldódik. Dobjuk bele a szegfűszeget, szórjuk bele a mákot és a citromhéjat. Keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá két evőkanál lisztet egy teáskanál cukrot, összekeverjük, majd a tetejére is szórunk pici lisztet. Míg felfut, összeállítjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz tejet egy pici cukorral meglangyosítani, majd belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. A robotgép táljába beleönteni a lisztet, a sót, a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes