20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, 5 dkg cukor
töltelék: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola
1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és feltekerjük.
3. Én szilikonos sütőformába tettem. 170 fokon, légkverésessel, 30 percig sütöttem.
Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz.
Az élesztőt felfuttatjuk ,és tészta hozzávalóit jól összedoldozzuk , és kinyújtjuk jó vékonyra . Lekenjük az olvasztott vajjal , rászórjuk a cukros kakaót és szépen feltekerjük , k...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesMegtisztítjuk a répát, karalábét és apró kockára vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockákra vágott krumplit megfőzöm sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és áttnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz