20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, 5 dkg cukor
töltelék: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola
1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.
2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és feltekerjük.
3. Én szilikonos sütőformába tettem. 170 fokon, légkverésessel, 30 percig sütöttem.
Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz.
A liszt közepébe öntöm a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a csipet sót, a felolvasztott vajat és a 2 tojás sárgáját is hozzáadom. Amikor du...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesElkészítése: 1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Ezalatt a fél óra...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1 kg lisztből dagasztottam, fele rétes, fele finomliszt. 5 dkg élesztőt felfuttattam kb. 2 dl tejjel és egy ek. cukorral és két kanál rétesliszttel. Mikor felfutott, belekevertem 3...
Elkészítési idő: 2,5 ó Nehézség: Közepes