menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1,5 dkg élesztő, kb. 1 dl tej, 5 dkg cukor

töltelék: 20 dkg porcukor, 2 tojásfehérje,. 10 dkg dió, citromhéj, mazsola

Elkészítés:


1. A tejben felfuttatott élesztőt a liszttel és a vajjal jól összedolgozzuk, majd kb. 20 percig kelni hagyjuk.

2. Ezután pedig jó vékonyra kisodorjuk, rákenjük a tölteléket és feltekerjük.

3. Én szilikonos sütőformába tettem. 170 fokon, légkverésessel, 30 percig sütöttem.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha van tejszín, akkor a tejet felesben keverjük vele, attól lágyabb lesz.

Diós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spanyol briós
Spanyol briós

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli mákos
Bejgli mákos

Mérjük ki a vizet egy lábasba. Adjuk hozzá a nyírfacukrot és melegítsük addig amíg teljesen fel nem oldódik. Dobjuk bele a szegfűszeget, szórjuk bele a mákot és a citromhéjat. Keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti sós kalács (Limara)
Húsvéti sós kalács (Limara)

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá két evőkanál lisztet egy teáskanál cukrot, összekeverjük, majd a tetejére is szórunk pici lisztet. Míg felfut, összeállítjuk a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nagy briós
Nagy briós

Az tejet egy pici cukorral meglangyosítani, majd belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. A robotgép táljába beleönteni a lisztet, a sót, a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk