2,5 kg apróbb uborka, 2 l víz, 2.5 dl 20% -os ecet, 25 dkg cukor, 1 ek só, szemes fekete bors (ízlés szerint), köménymag (ízlés szerint), 5 db babérlevél, koriandermag (ízlés szerint), mustármag (ízlés szerint), fél tk szódabikarbóna, kapor, fokhagyma
tartósításhoz: 0,5 tk nátrium-benzoát, 0,5 tk borkén
1. Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráöntjük elosztva a már kihűlt ízesítő lét.
2. A lé elkészítése: a hozzávalókat egy fazékba tesszük és felforraljuk.
3. Amikor felforrt a lé, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a tartósítószereket.
4. A keveréket lehűtjük, és csak utána öntjük az üvegekben elkészített uborkákra.
5. Az üvegekre celofánt teszünk és így csavarjuk rá a fedőt.
6. Hideg helyre tesszük és nagyjából 1 hónap múlva már fogyasztható.
A borkéntől ropogós marad az uborka, és megőrzi eredeti színét, de nagyon óvatosan kell vele bánni. Nem szabad túlzásba vinni. A szódabikarbóna is segít az uborka szép zöld színének megtartásában.
1. A borkéntől ropogós marad az uborka, és megőrzi eredeti színét, de nagyon óvatosan kell vele bánni. Nem szabad túlzásba vinni.
2. A szódabikarbóna is segít az uborka szép zöld színének megtartásában.
Átkeverjük, lefedve másnapig állni hagytam, (közben néha átkevertem) ....akkor üvegekbe raktam, lezártam és mehet a helyére.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségféléket megmossuk, megpucoljuk, a hagymát a paradicsompaprikával ledaráljuk; a babot sós vízben előfőzzük, felét ledaráljuk. A paradicsomot meghámozzuk, és szintén leda...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. Spala castravetii si morcovului. 2 Tine castravetii in apa vreo 4-5 ore. 3. Pe fundul unui borcan sterilizat pune cateii de usturoi, ceapa taiata in 4, morcovul feliat rondele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű