2,5 kg apróbb uborka, 2 l víz, 2.5 dl 20% -os ecet, 25 dkg cukor, 1 ek só, szemes fekete bors (ízlés szerint), köménymag (ízlés szerint), 5 db babérlevél, koriandermag (ízlés szerint), mustármag (ízlés szerint), fél tk szódabikarbóna, kapor, fokhagyma
tartósításhoz: 0,5 tk nátrium-benzoát, 0,5 tk borkén
1. Az alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráöntjük elosztva a már kihűlt ízesítő lét.
2. A lé elkészítése: a hozzávalókat egy fazékba tesszük és felforraljuk.
3. Amikor felforrt a lé, elzárjuk a gázt, és belekeverjük a tartósítószereket.
4. A keveréket lehűtjük, és csak utána öntjük az üvegekben elkészített uborkákra.
5. Az üvegekre celofánt teszünk és így csavarjuk rá a fedőt.
6. Hideg helyre tesszük és nagyjából 1 hónap múlva már fogyasztható.
A borkéntől ropogós marad az uborka, és megőrzi eredeti színét, de nagyon óvatosan kell vele bánni. Nem szabad túlzásba vinni. A szódabikarbóna is segít az uborka szép zöld színének megtartásában.
1. A borkéntől ropogós marad az uborka, és megőrzi eredeti színét, de nagyon óvatosan kell vele bánni. Nem szabad túlzásba vinni.
2. A szódabikarbóna is segít az uborka szép zöld színének megtartásában.
A megmosott paradicsomokat összekeverem a hozzávalókkal . A felöntőlevet elkészítem felforralom,és a szépen elrendezett paradicsomokra öntöm.A felöntőléhez a lecukrozott paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott céklát reszeld le. A zúzott fokhagymát kavard hozzá. Öntsd rá az ecetet, keverd össze és hagyd állni félórán keresztül. A hagymát szeleteld fel és pirítsd meg az olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy napig állni hagyjuk, majd üvegekbe merjük és a saját levével felöntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű