6 tojásos piskótalap
krém: 2 csokis pudingpor, 6 dl tej, 1 ek liszt, 40 dkg vaj, 40 dkg porcukor
1. A pudingport megfőzzük a 6 dl tejben,(1 kanál lisztet is belekeverünk).
2. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot.
3. A tésztát kigöngyöljük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük a krém felével, és szorosan felcsavarjuk.
4. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy tudjuk majd szépen szeletelni.
5. Amikor jól kihűlt a tészta egyik végét ferdén levágjuk, és egy kis krémmel a fatörzs oldalához illesztjük. Vághatunk csutakformát, és azt mellé felállítjuk.
6. Kívülről megkenjük krémmel, erre a fakéreg repedéseit, odvait utánzó vonalakat húzunk villával.
7. Díszítésként, készíthetünk marcipánból parányi fűrészt, fejszét, néhány gombát. Ha nem áll rendelkezésre marcipán, készíthetjük porhanyós tésztából, vagy grillázsból.
A fehérjét a sóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd két részletben beleforgatjuk a mandulás pisztáciát. A tésztát 18 cm-es tortakarikában 180°C-on kb 15 perc alatt készre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint áztassuk vízbe. A kekszet törjük morzsává és keverjük el az olvasztott margarinnal. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű csatos forma aljába és tegyük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA "tészta" hozzávalóit összeállítani, majd egy keveset kivenni belőle, a többit pedig sütőpapíros tortaformába nyomkodni. A félretett masszából kis golyókat formálni, ebből leszne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézEgy mozsárban törjük meg a tealeveleket. Tegyük egy bögrébe. Forrázzuk le,hagyjuk állni 30 percig. Tegyük egy tálba a száraz hozzávalókat,keverjük össze. Öntsük egy másik tálba a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű