6 tojásos piskótalap
krém: 2 csokis pudingpor, 6 dl tej, 1 ek liszt, 40 dkg vaj, 40 dkg porcukor
1. A pudingport megfőzzük a 6 dl tejben,(1 kanál lisztet is belekeverünk).
2. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot.
3. A tésztát kigöngyöljük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük a krém felével, és szorosan felcsavarjuk.
4. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy tudjuk majd szépen szeletelni.
5. Amikor jól kihűlt a tészta egyik végét ferdén levágjuk, és egy kis krémmel a fatörzs oldalához illesztjük. Vághatunk csutakformát, és azt mellé felállítjuk.
6. Kívülről megkenjük krémmel, erre a fakéreg repedéseit, odvait utánzó vonalakat húzunk villával.
7. Díszítésként, készíthetünk marcipánból parányi fűrészt, fejszét, néhány gombát. Ha nem áll rendelkezésre marcipán, készíthetjük porhanyós tésztából, vagy grillázsból.
tészta a tojások fehérjét kemény habbá verjük...a sárgákat a cukorral habossá keverjük....bele tesszük a lisztet és óvatosan hozzá keverjük a habot zsírozott lisztezett szí alakú...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Egy keverő tálba tegyük az apróra vágott banánt a cukorral, adjuk hozzá a tojást, a vajat, és jól összekeverjük. 2. Hozzáadjuk a lisztet, a zabot, a csokoládét, a sót, és jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1.Süsd meg a piskótát. 2.A töltelékhez a gesztenyepürét törd össze, a rummal meg a porcukorral keverd simára, majd keverj bele 1 dl tejet. 3.A zselatint áztasd be, majd melegítsd...
Elkészítési idő: 60-90m Nehézség: KözepesA kekszet összetörjük,majd a vajjal összekeverjük és egy 20 cm-es tortaformába simítjuk, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A mogyorót rászórjuk a kekszes alapra. A vajat, a barna cukr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű