6 tojásos piskótalap
krém: 2 csokis pudingpor, 6 dl tej, 1 ek liszt, 40 dkg vaj, 40 dkg porcukor
1. A pudingport megfőzzük a 6 dl tejben,(1 kanál lisztet is belekeverünk).
2. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot.
3. A tésztát kigöngyöljük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük a krém felével, és szorosan felcsavarjuk.
4. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy tudjuk majd szépen szeletelni.
5. Amikor jól kihűlt a tészta egyik végét ferdén levágjuk, és egy kis krémmel a fatörzs oldalához illesztjük. Vághatunk csutakformát, és azt mellé felállítjuk.
6. Kívülről megkenjük krémmel, erre a fakéreg repedéseit, odvait utánzó vonalakat húzunk villával.
7. Díszítésként, készíthetünk marcipánból parányi fűrészt, fejszét, néhány gombát. Ha nem áll rendelkezésre marcipán, készíthetjük porhanyós tésztából, vagy grillázsból.
Egy 3 literes edénybe tegyük bele a 100 g felszeletelt vajat, a 250 g cukrot és a zsemlemorzsát, simítsuk az aljára. Az almát tisztítsuk meg, távolítsuk el a magvait. A magház üres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. lépés A gyümölcsbetéttel kezdjük, mert ennek idő kell a dermedésre. A 2g zselatinport áztassuk be a 10g hideg vízbe. A gyümölcsöt a cukorral forraljuk össze, majd sűrítsük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mennyiségek egy tésztához vannak, két tésztát kell elkészíteni. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele egyenként a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű