6 tojásos piskótalap
krém: 2 csokis pudingpor, 6 dl tej, 1 ek liszt, 40 dkg vaj, 40 dkg porcukor
1. A pudingport megfőzzük a 6 dl tejben,(1 kanál lisztet is belekeverünk).
2. A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és lassan hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot.
3. A tésztát kigöngyöljük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük a krém felével, és szorosan felcsavarjuk.
4. Kis időre hűtőbe tesszük, hogy tudjuk majd szépen szeletelni.
5. Amikor jól kihűlt a tészta egyik végét ferdén levágjuk, és egy kis krémmel a fatörzs oldalához illesztjük. Vághatunk csutakformát, és azt mellé felállítjuk.
6. Kívülről megkenjük krémmel, erre a fakéreg repedéseit, odvait utánzó vonalakat húzunk villával.
7. Díszítésként, készíthetünk marcipánból parányi fűrészt, fejszét, néhány gombát. Ha nem áll rendelkezésre marcipán, készíthetjük porhanyós tésztából, vagy grillázsból.
5 tojássárgáját kikeverünk 5 evőkanál cukorral. Majd hozzáadjuk a kakaót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Összedolgozzuk. 24 cm-es tortasütőben 180 fok...
Elkészítési idő:Tészta: Az összes hozzávaló az edénybe és 30MP/6F tésztává dolgozzuk és az edényből kivesszük. 2/3 a tésztának egy sütőpapírral kibélelt formába tesszük, és az oldalait föl húzzu...
Elkészítési idő: 2 óraTORTAALAP: 1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össz...
Elkészítési idő: