310 ml langyos víz vagy tej, 56 dkg liszt, 1 ek cukor, 1/2 ek só, 1/2 ek zsír, 1/4 cs élesztő
1. A kenyérsütő gépben a folyadék kerül alulra, rá a többi.
A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukros vizben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a liszttel,sóval,hogy egynemű tésztát kapjunk.Akkor hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.Meleg helyen kb.1 óráig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk az őrölt köményt és hozzáöntjük a kb. 3 dl langyos vízben felfutatott élesztőt. 10 perc alatt homogén tésztává gyúrjuk és utána 1 órán á...
Elkészítési idő: 2x2 óra Nehézség: NehézAz a lényeg, hogy először a szárazakat összekeverem, majd jön a víz. Egy fakannállal vagy egy erősbb villával dolgozok, kb. galuska állagú lesz és kb kétszer akkora kelesztőtálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz