Családireceptkönyv.hu

Fehér kenyér - saját


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


310 ml langyos víz vagy tej, 56 dkg liszt, 1 ek cukor, 1/2 ek só, 1/2 ek zsír, 1/4 cs élesztő

Elkészítés:


1. A kenyérsütő gépben a folyadék kerül alulra, rá a többi.

Fehér kenyér - saját

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
30 perces finom puha meleg kifli!
30 perces finom puha meleg kifli!

A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Vekni
Vekni

A cukros vizben felfuttatjuk az élesztőt és összekeverjük a liszttel,sóval,hogy egynemű tésztát kapjunk.Akkor hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.Meleg helyen kb.1 óráig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Péter
Félrozsos kenyér
Félrozsos kenyér

A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk az őrölt köményt és hozzáöntjük a kb. 3 dl langyos vízben felfutatott élesztőt. 10 perc alatt homogén tésztává gyúrjuk és utána 1 órán á...

Elkészítési idő: 2x2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Olivás tekert  bagett
Olivás tekert bagett

Az a lényeg, hogy először a szárazakat összekeverem, majd jön a víz. Egy fakannállal vagy egy erősbb villával dolgozok, kb. galuska állagú lesz és kb kétszer akkora kelesztőtálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk