Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Foszlós fonott kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2,7 dkg élesztő, 5 dkg cukor, nagyobb csipet só, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2,5 dl tej, esetleg + 1-2 evőkanál, ízlés szerint citrom reszelt héja, áztatott mazsola

Elkészítés:


1. Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, először az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás.

2. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás formába rakjuk, és még 10-15 percig kelesszük.

3. Sütés előtt tojással lekenjük.

4. Sütés: Előmelegített sütőben (sima) 190 fokon 30 percig sütjük!

Foszlós fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos meggyes kalács - jobb, mint a bejgli
Mákos meggyes kalács - jobb, mint a bejgli

A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Finomfőzelék
Finomfőzelék

Megtisztítjuk a répát, karalábét és apró kockára vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Kínai briós
Kínai briós

David Baranyai 16:03 David Baranyai http://www.atable.pl/atableblog/2013/11/food-the-chinese-brioche-syndrome/ a krémben: fél l tej, 5 tojás sárgája, 80g cukor, 40g liszt, 30g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mandulás kalácskoszorú
Mandulás kalácskoszorú

KALÁCSTÉSZTA ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc - KELESZTÉS: 1,5 óra - SÜTÉS: 40 perc - Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk