50 dkg liszt, 2,7 dkg élesztő, 5 dkg cukor, nagyobb csipet só, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2,5 dl tej, esetleg + 1-2 evőkanál, ízlés szerint citrom reszelt héja, áztatott mazsola
1. Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, először az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás.
2. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás formába rakjuk, és még 10-15 percig kelesszük.
3. Sütés előtt tojással lekenjük.
4. Sütés: Előmelegített sütőben (sima) 190 fokon 30 percig sütjük!
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk téglalap alakúra nyújtjuk az egyik felét vékonyabbra arra csurgatunk 2 ek mézet a másik felét megkenjük tojással megszórjuk a töltelékkel majd fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Az alaptésztához először 1 dl langyos tejet beleöntünk egy nagy tálba, belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, hozzászórunk 8 dkg lisztet, és az egészet elkeverjük. A tetejére finoman fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű