Családireceptkönyv.hu

Foszlós fonott kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2,7 dkg élesztő, 5 dkg cukor, nagyobb csipet só, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2,5 dl tej, esetleg + 1-2 evőkanál, ízlés szerint citrom reszelt héja, áztatott mazsola

Elkészítés:


1. Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, először az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás.

2. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás formába rakjuk, és még 10-15 percig kelesszük.

3. Sütés előtt tojással lekenjük.

4. Sütés: Előmelegített sütőben (sima) 190 fokon 30 percig sütjük!

Foszlós fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
bögrés-mákostekercs
bögrés-mákostekercs

Tészta hozzávalóit összedolgozzuk téglalap alakúra nyújtjuk az egyik felét vékonyabbra arra csurgatunk 2 ek mézet a másik felét megkenjük tojással megszórjuk a töltelékkel majd fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Krumpli rétes
Krumpli rétes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Panettone (Stahl)
Panettone (Stahl)

1 Az alaptésztához először 1 dl langyos tejet beleöntünk egy nagy tálba, belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, hozzászórunk 8 dkg lisztet, és az egészet elkeverjük. A tetejére finoman fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Ferdinãnd tekercs
Ferdinãnd tekercs

Elkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk