50 dkg liszt, 2,7 dkg élesztő, 5 dkg cukor, nagyobb csipet só, 2 tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2,5 dl tej, esetleg + 1-2 evőkanál, ízlés szerint citrom reszelt héja, áztatott mazsola
1. Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, először az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás.
2. A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás formába rakjuk, és még 10-15 percig kelesszük.
3. Sütés előtt tojással lekenjük.
4. Sütés: Előmelegített sütőben (sima) 190 fokon 30 percig sütjük!
A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a répát, karalábét és apró kockára vágjuk. A borsóval együtt annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDavid Baranyai 16:03 David Baranyai http://www.atable.pl/atableblog/2013/11/food-the-chinese-brioche-syndrome/ a krémben: fél l tej, 5 tojás sárgája, 80g cukor, 40g liszt, 30g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKALÁCSTÉSZTA ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc - KELESZTÉS: 1,5 óra - SÜTÉS: 40 perc - Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű