tésztához: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg étcsokoládé
krémhez: 15 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2,5 dl tej, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 1 evőkanál rum
díszítéshez: 2-3 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, keserű kakaópor
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem.
2. A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval felaprítottam, a tojások fehérjéből kemény habot vertem.
3. A gesztenyét és a csokoládét a cukros-tojásos masszához kevertem, majd óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a fehérjehabot is.
4. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, belesimítottam a tészta harmadát és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.
5. A maradék tésztából ugyanígy még két lapot sütöttem.
6. A krémhez a cukrot és a tojásokat lábasba tettem, krémesre, habosra kevertem.
7. Hozzáöntöttem a tejet, kis lángon felforraltam, majd 6-8 percnyi főzéssel besűrítettem, a tűzről levéve hagytam teljesen kihűlni.
8. A vajat először magában, majd a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával és a rummal habosra kevertem, végül - kanalanként adagolva - hozzákevertem a kihűlt krémet is.
9. A tortalapokat a gesztenyés krémmel megtöltöttem: lap, egyharmad krém, lap, egyharmad krém, lap, majd a maradék krémmel bevontam az egész tortát.
10. Rövid időre hűtőbe tettem.
11. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá vertem, csillagcsöves habzsákot használva a torta tetejét és oldalát díszítettem vele.
12. Kakaóporral leheletfinoman meghintettem a tetejét, jól lehűtve tálaltam.
23 centi átmérőjű tortaforma
A tojasokat szetvalasztom es felverem kemeny habba a feherjet majd beleteyzem a 8 dkg cukrot .....a sargajat felverem a sutoporral es a 20 dkg cukorral...majd jon az olaj a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Az olvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát. A lisztet, a fahéjat, a sót és a sütőport keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit habosra keverjük (a legvégén a keményre vert tejszínhabot adjuk lazán hozzá). A piskótára halmozzuk a túrókrémet, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű