Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gesztenyés torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tésztához: 8 tojás, 20 dkg kristálycukor, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 10 dkg étcsokoládé

krémhez: 15 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2,5 dl tej, 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 1 evőkanál rum

díszítéshez: 2-3 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, keserű kakaópor

Elkészítés:


1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral nagyon krémesre, habosra kevertem.

2. A felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörtem, az étcsokoládét késes aprítóval felaprítottam, a tojások fehérjéből kemény habot vertem.

3. A gesztenyét és a csokoládét a cukros-tojásos masszához kevertem, majd óvatosan, hogy ne törjem össze, beleforgattam a fehérjehabot is.

4. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleltem, belesimítottam a tészta harmadát és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütöttem.

5. A maradék tésztából ugyanígy még két lapot sütöttem.

6. A krémhez a cukrot és a tojásokat lábasba tettem, krémesre, habosra kevertem.

7. Hozzáöntöttem a tejet, kis lángon felforraltam, majd 6-8 percnyi főzéssel besűrítettem, a tűzről levéve hagytam teljesen kihűlni.

8. A vajat először magában, majd a burgonyanyomón áttört gesztenyemasszával és a rummal habosra kevertem, végül - kanalanként adagolva - hozzákevertem a kihűlt krémet is.

9. A tortalapokat a gesztenyés krémmel megtöltöttem: lap, egyharmad krém, lap, egyharmad krém, lap, majd a maradék krémmel bevontam az egész tortát.

10. Rövid időre hűtőbe tettem.

11. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá vertem, csillagcsöves habzsákot használva a torta tetejét és oldalát díszítettem vele.

12. Kakaóporral leheletfinoman meghintettem a tetejét, jól lehűtve tálaltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


23 centi átmérőjű tortaforma

Gesztenyés torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós piskótalap
Kakaós piskótalap

1. A tojásokat kettéválasztom, fehérjét pici sóval kemény babbá verem. 2. A sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal robotgéppel habosra keverem, majd beleszitálom a sütőporos lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fondant készítése
Fondant készítése

Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi krémes csokitorta
Párizsi krémes csokitorta

Kakaós piskótát készítek. A tojásfehérjét felverem a kristálycukorral. Majd belekeverem a tojássárgáját és a kakaóporos lisztet. 26 cm átmérőjű karikába töltöm és megsütöm 170 C-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csokis-tejszínes torta eperrel
Csokis-tejszínes torta eperrel

Piskóta: A tojásfehérjét felverjük a csipet sóval és a hideg vízzel. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk