burgonya, zsír, vöröshagyma, bors, só
1. A burgonyát hámozd, főzd meg sós vízben, s csepegtesd le.
2. Közben kevés zsíron piríts világossárgára kis kockákra vágott vöröshagymát.
3. A főtt krumplit törd péppé, sózd, borsozd, s közben keverd hozzá a pirított vöröshagymát is.
A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát,megszórjuk a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát negyedeli, majd 2-3 perc alatt alaposan lemossa róla a keményítőt. A héjat nem dobja el, hanem megmossa és belefőzi a burgonya főzőlevébe (amelyben literen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűJól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket: a cukkinit fél cm vastagságúra, (én héjastól tettem bele), a paprikát, paradicsomot, hagymát, vékonyra vágva. A tepsit kiolajazz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű