6-8 szem burgonya
1. A burgonyákat jól megmossuk és tepsiben addig sütjük, míg a közepük is meg nem puhul.
2. Forrón tálaljuk.
3. Fogyaszthatjuk vajjal és sóval, de tejföllel is.
4. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
1. Még ízletesebb, ha a tejfölbe apróra vágott metélőhagymát vagy brokkolit teszünk.
2. Ilyenkor kivájhatjuk a burgonyák közepét, és az ízesített tejfölt ide tölthetjük.
1. A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. A zöldségeket megmossuk, tisztítjuk. 2. A paprikát 1-2 cm széles csíkokra, a padlizsánt 2 cm-es kockákra, a cukkinit 1 cm vastagságú szeletekre,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük. Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorz...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűSzaftosabb és ízletesebb krumpli talán nincs is, mint ez a változat. A félig megfőtt krumplit töltsd meg némi sajttal és zöldfűszerekkel, a tetejére pedig halmozz apróra kockázott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű