6-8 szem burgonya
1. A burgonyákat jól megmossuk és tepsiben addig sütjük, míg a közepük is meg nem puhul.
2. Forrón tálaljuk.
3. Fogyaszthatjuk vajjal és sóval, de tejföllel is.
4. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
1. Még ízletesebb, ha a tejfölbe apróra vágott metélőhagymát vagy brokkolit teszünk.
2. Ilyenkor kivájhatjuk a burgonyák közepét, és az ízesített tejfölt ide tölthetjük.
A spenótot vágd nagyon apróra, öntsd egy nagy tálba. Add hozzá a pankómorzsát, a sajtokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat is. Keverd össze alaposan. Ha nem elég ragadós, tegyé...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összeforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a kedvenc fűszereiddel, töltsd ezt az egészet kinyomóba, egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet a sikérrel együtt egy nagy tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojást, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes