2,5 dkg friss élesztő, 2 kk cukor, 2,3 dl tej, 50 dkg kenyérliszt, 1 tojás, 5 dkg vaj, 1 kk só
lekenés: 1 tojássárgája
1. A hozzávalókból kenyérsütőben tésztát dagasztunk és kelesztjük.
2. Ha nincs ilyen szerkezetünk, akkor az élesztőt a tejben futtassuk fel, majd tegyük a többi- időközben összekevert hozzávalóhoz- majd gyúrjunk belőle egy könnyen kezelhető, ruganyos tésztát. A kelesztés kb. 1 óra.
3. A megkelt tésztát 5 részre osztjuk, majd belisztezett gyúrólapon, egyenként négyzet alakúra nyújtjuk a kis gombócokat, majd egyik csücskétől kiindulva feltekerjük, folyamatosan haladva a szemben lévő másik csücsökig.
4. Nem hajlítjuk be, hanem tepsire/sütőlemezre helyezzük egymástól kb. 4-5 cm távolságra és meleg helyen még kb. 40 percig kelesztjük.
5. Ha letelt ez az idő is akkor a pár korty vízzel elkevert tojássárgájával lekenjük, majd előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal kb. fél óráig sütjük.
6. Egy idő után nézzünk rá és ha már szép guszta, aranybarna a teteje, akkor készen vagyunk.
7. Ha kihűlt félbevágjuk, és ízlés szerint ketchuppal vagy majonézzel vagy mustárral és természetesen virslivel tálaljuk.
A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a túrót, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel elkezdjük keverni. Pár perc után állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a tejet, majd az olajat i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük és a tésztát összegyúrjuk. Hagyjuk kelni 1 órát. A tésztát 16 részre osztjuk. Golyókat formázunk. Hagyjuk kelni 30 percig. A süteményeket kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEbből a 2 csomag leveles tésztából 16 db búrkiflink lesz. Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra. A tojásokat szétválasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű