40 dkg darált hús, 25 dkg füstölt szalonna, 2 tojás, só, őrölt bors, pirospaprika
tésztához: 2 tojás, 4 közepes burgonya, 1 ek libazsír, 10 dkg liszt, só
tojás a kenéshez
1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel.
2. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a libazsírt, a lisztet és a sót.
3. Jól összegyúrjuk.
4. A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát.
5. Felcsavarjuk, és a tetejét tojással megkenjük.
6. Közepes hőfokon, 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
A húst szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Nagyobb serpenyőbe tesszük, öntünk rá étolajat, megszórjuk egy teáskanálnyi fűszerkeverékkel, és összesütjük. A hús idő közben levet enged,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A raguhoz a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és kis vizet is öntve alá puhára pároljuk (ha van, még...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: Közepes1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, ha van légkeverés akkor azzal. 2. Vágd fel az oldalast 1-2 csont vastagra. Ez ízlés kérdése, de akár még nagyobb darabokban is sütheted...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. 2. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz