menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti sonkás kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, darált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só

Elkészítés:


1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.

2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.

3. Hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.

4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.

5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.

6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.

7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.

8. A sütés ideje 60 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.

2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Húsvéti sonkás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
OLÍVÁS KENYÉR
OLÍVÁS KENYÉR

A lisztet egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A liszthalom közepébe kanállal mélyedést ásunk, és beleöntjük a vizet. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zürichi kenyér II.
Zürichi kenyér II.

A sütés előtti este alaposan összekeverjük a kovász hozzávalóit. (Keményebb tészta lesz.) 20 fokon egész éjszaka hagyjuk pihenni. (Kovász híján 5 g élesztőt használunk.) Kenyérsü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
!!! a tokéletes fehér kenyér !!!
!!! a tokéletes fehér kenyér !!!

1.Az első lépés, hogy este elkészítjük a kovászt. A kovászhoz a hozzávalókat bele tesszük egy tálba és fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára keverjük. Majd egy z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Szentkirályi Anita Gyökérkenyere
Szentkirályi Anita Gyökérkenyere

Az élesztőt kevés langyos-meleg cukros vízben csak elkeverjük . Nem kell felfuttatni ! Ha fagyasztott élesztőt használunk akkor azt fagyottan keverjük a langyos-meleg cukros vízh...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk