80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, darált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só
1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.
2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.
3. Hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.
4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.
5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.
6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.
7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.
8. A sütés ideje 60 perc.
1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.
2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, keleszteni, sütni. 45 perc 180 fkon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba beleöntjük a hozzávalókat. Összekverjük kézzel vagy fakanállal is lehet, mivel ragad. A tészta állaga nokedlihez hasonló lesz. Hagyjuk meleg helyen kelni, dolgozni. (Eb...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű