Családireceptkönyv.hu

Húsvéti sonkás kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, darált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só

Elkészítés:


1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.

2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.

3. Hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.

4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.

5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.

6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.

7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.

8. A sütés ideje 60 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.

2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Húsvéti sonkás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Pupusas
Pupusas

A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyér
Kenyér

Összegyúrni, keleszteni, sütni. 45 perc 180 fkon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Sváb kifli
Sváb kifli

Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Ropogós kiskenyér- dagasztás nélküli kenyér 2.
Ropogós kiskenyér- dagasztás nélküli kenyér 2.

Egy tálba beleöntjük a hozzávalókat. Összekverjük kézzel vagy fakanállal is lehet, mivel ragad. A tészta állaga nokedlihez hasonló lesz. Hagyjuk meleg helyen kelni, dolgozni. (Eb...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk