menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti sonkás kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 40 dkg főtt, darált füstölt sonka, 3-4 dl tej, kevés só

Elkészítés:


1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben 10-15 percig kelesztjük.

2. Az átszitált langyos lisztet, az olvasztott vajat, a sót és a megkelt élesztőt a maradék tejjel közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.

3. Hozzáadjuk a ledarált sonkát és tovább dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz.

4. A tésztát cipóvá formáljuk, nagyobb méretű tálba tesszük, letakarjuk és kb. 60 percig duplájára kelesztjük.

5. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk, két részre osztjuk, hosszúkásra formázzuk, 20-30 percig pihenni hagyjuk.

6. Közvetlenül sütés előtt felületét tojássárgájával bekenjük, és előmelegített sütőbe téve megsütjük.

7. A tetejét időnként permetezzük meg vízzel.

8. A sütés ideje 60 perc.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Hűtőben, alufóliába csomagolva 2 hétig is friss marad.

2. Lefagyasztva hosszabb ideig tárolhatjuk.

Húsvéti sonkás kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás kenyér
Fokhagymás kenyér

A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük az összes hozzávalót, a fokhagymát belereszeljük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Scali kenyér (Limara)
Scali kenyér (Limara)

Kovász hozzávalóit jól elkeverem, majd éjszakára egy ruhával letakarva a konyhában hagyom. Én mindig beteszem az ilyen kovászokat a mikróba vagy a sütőbe, hogy egyenletes hőmérsékl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)
Nápolyi kenyér (dagasztás nélkül)

A langyos vízben keverd el az élesztőt. Mérj ki 300 g lisztet egy tálban, majd add hozzá az élesztős vizet, fakanállal dolgozd össze. A liszt maradék részét keverd össze a sóval, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Szentkirályi Anita Sértett-kenyere
Szentkirályi Anita Sértett-kenyere

Elkészítjük az öregtésztát napközben pár órát (1-1.5) az ablakba meleg helyen pihentetve zacskóba , amikor lyukacsos szivacsos lesz már használható , ha jól ki izzadta magát )...

Elkészítési idő: 2.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk