3-400 g krumpli, kockázva, 2 ek olíva olaj, 1 ek egész római kömény, 6 gerezd fokhagyma aprítva, 1 tk kurkuma, só, 2 tk őrölt chili, 2 db zöld chili aprítva
1. Hevíts olajat egy serpenyőben, dobd bele a római kömény magokat és a fokhagymát. Pirítsd egy percig, de vigyázz, ne égjenek oda.
2. Dobd bele a krumplit, és a szeletelt zöld chili jó részét, és keverd jól össze.
3. Sózd, és szórd rá az őrölt chilit és a kurkumát. Keverd.
4. Fedd le, és főzd nagyon alacsony hőfokon legalább 10 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.
5. Vedd le a fedőt, emeld a hőt, és süss szép színt a krumplira.
6. Szórd rá a maradék szeletelt, zöld chilit, keverd össze, és tálald magában, vagy köretként.
A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk és besózva állni hagyjuk. Egy kanál zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a sóból kinyomott káposztát és aranysárgára pirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű