3-400 g krumpli, kockázva, 2 ek olíva olaj, 1 ek egész római kömény, 6 gerezd fokhagyma aprítva, 1 tk kurkuma, só, 2 tk őrölt chili, 2 db zöld chili aprítva
1. Hevíts olajat egy serpenyőben, dobd bele a római kömény magokat és a fokhagymát. Pirítsd egy percig, de vigyázz, ne égjenek oda.
2. Dobd bele a krumplit, és a szeletelt zöld chili jó részét, és keverd jól össze.
3. Sózd, és szórd rá az őrölt chilit és a kurkumát. Keverd.
4. Fedd le, és főzd nagyon alacsony hőfokon legalább 10 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul.
5. Vedd le a fedőt, emeld a hőt, és süss szép színt a krumplira.
6. Szórd rá a maradék szeletelt, zöld chilit, keverd össze, és tálald magában, vagy köretként.
A céklát nyersen hámozzuk meg. Ezt érdemes gumikesztyűben tenni, különben jól megfogja a kezünket. Vágjuk 1,5x1,5 cm-es kockákra és rendezzük egy tűzálló tálba. Locsoljuk meg olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mus...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A megfőtt és áttört burgonyát a vajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel jól elkeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű