60 dkg liszt, 4 ek olaj, 3 tojássárgája, pici só, 1 citrom reszelt héja, 4 dl tejben felfuttatva 6 dkg cukor, 5 dkg élesztő
krém: 1 Ráma, 20 dkg cukor, 4 ek kakaó, 3 vanillincukor
1. Összedagasztani, 6 részre osztani.
2. Egyforma téglalapokat sodrunk, megkenjük krémmel, felrolnizzuk, egy kicsit meghúzzuk, félretesszük.
3. 3-ból kalácsot fonunk, ugyanígy a másik háromból is.
4. Sütőpapírral béleljük a tepsi alját és oldalát, beletesszük a fonott kalácsot, megkenjük tojással, azonnal sütni.
5. Forró sütő, közepes láng (30-35 perc).
Az élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval lágy tésztává dagasztjuk.Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékbe szánt an...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA tésztához 3 rúdhoz A tejbe beletesszük az 1 ek cukrot, majd mikor langyos, belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fahéj kivételével a hozzávalókat megfelezzük. Az egyik részéből ruganyos tésztát állítunk össze, a másik felével ugyanígy járunk el, csak hozzáadjuk a fahéjat is. Mindkét tésztar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a kockacukrot, és habosra felfuttatjuk. 2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű