90 dkg liszt, 5 tojás sárgája, 6 dl tej, 10 dkg kristálycukor, só, 3 ek étolaj, 6 dkg élesztő
töltelék: kristálycukros kakaópor, baracklekvár
1. A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk.
2. Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat.
3. Meghintjük cukrozott kakaóval, hosszában feltekerjük.
4. Lekvárosat ugyanígy és a kettőt összefonjuk.
5. Kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük.
6. 150 fokon, légkeverésen 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, a vajat hagyjuk szoba-hőmérsékleten megpuhulni. A lisztet egy nagy tálba tesszük hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a maradé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki. (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, dagasszuk. (Én ezt kenyérsütőgépben csináltam.) 2. A tésztát kétfelé vesszük. Egyik felébe rakjuk a mazsolát, másik felébe a kakaót a tejjel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű