Családireceptkönyv.hu

Kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


90 dkg liszt, 5 tojás sárgája, 6 dl tej, 10 dkg kristálycukor, só, 3 ek étolaj, 6 dkg élesztő

töltelék: kristálycukros kakaópor, baracklekvár

Elkészítés:


1. A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk.

2. Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat.

3. Meghintjük cukrozott kakaóval, hosszában feltekerjük.

4. Lekvárosat ugyanígy és a kettőt összefonjuk.

5. Kikent tepsibe fektetjük, tojással lekenjük.

6. 150 fokon, légkeverésen 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szabolcs
dfbdsg
dfbdsg

dfgsdfgdsgdsfgdfg

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Darázsfészek
Darázsfészek

1/2 kiló lisztből, 7 tojássárgájával, kis sóval, 3 deka, kevés tejbe áztatott élesztővel, 3 deka porcukorral, kb. 2,5 deci tejjel rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Jól kidolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu
Túrós batyu

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el. A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
TÚRÓS KALÁCS FORMÁZVA
TÚRÓS KALÁCS FORMÁZVA

élesztőt felfuttatni a tejben az olajat elmorzsolni a liszttel és a többi anyaggal összedolgozni...jól kidagasztani....majd letakarva a duplájára keleszteni.. MAJD A TÉSZTÁT KIN...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk