60 dkg liszt
3 dl langyos tej
4 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
3-4 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1/2 kg kimagozott meggy
1 kg sárgabarack
cukor
fahéj
vaníliás cukor
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, ketté osztjuk. Kiolajozott tepsibe simítjuk, vagy belenyomkodjuk. Az egyik tésztát megrakjuk meggyel, a másik tésztát felezett sárgabarackkal. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral és gondolatnyi fahéjjal. Majd előmelegített sütőbe rakjuk, 200 fokon kb 30 percig sütjük. Ha kihált megszórjuk porcukorral és felszeleteljük.
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk téglalap alakúra nyújtjuk az egyik felét vékonyabbra arra csurgatunk 2 ek mézet a másik felét megkenjük tojással megszórjuk a töltelékkel majd fel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű8 dkg felolvasztott vajat feleresztünk 1,5 dl tejjel, beleteszünk 3 tojássárgáját, 1 evőkanál cukrot, kevés sót, 1 késhegynyi sütőport, és szép simára keverjük. Az egészhez hozzát...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük (min. 3 perc). A tésztát kivajazott, lisztezett formába (22 cm) öntjük, majd megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém: A tejet felmelegítettem a levendulával. A cukrot és a tojások sárgáját habosra kavartam, beleszitáltam a kukoricalisztet, majd nagyon lassan rászűrtem a tejet, közben foly...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes