2 kg fejes káposzta, 20 db paradicsom paprika, só, 4 kanál cukor, 2 dl 20%-os ecet, bors, tartósítószer
1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony szeletekre felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a 2 kanál ecetet és 2 kanál cukrot, összekeverjük, és egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy jól összeérjen.
2. A paradicsompaprikát megmossuk, kicsumázzuk, a magját kiszedjük és előkészítjük a töltésre.
3. Óvatosan hogy nehogy szétrepedjen, a paprikákat megtöltjük a káposztával, és befőttes üvegbe rakjuk őket.
4. Ne töltsük túl az üvegeket, egy 1 literes üvegbe maximum 4 paprikát tegyünk.
5. Ezután egy lábosba 1,8 l vizet felforralunk, adunk hozzá 1 kanál sót, 2 kanál cukrot, maradék ecetet, kiskanál tartósítószert, és kevés borsot, majd 3 percnyi forrás után lezárjuk alatta a lángot, és hagyjuk kissé hűlni.
6. Ezután a még meleg levet ráöntjük az üvegekbe töltött paprikákra, szorosan lezárjuk, és hűvös helyre tesszük.
A hozzávalókat össze kell keverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzni nem volt időm, csak gyors vacsit dobtam össze. A savanyúság receptje: 10 l víz, 1 l 20%-os ecet, 2kg cukor, 0,5kg só, 3 dkg natrium benzonat, 3 dkg borkénpor, 2 marék fekete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított alapanyagokat összeaprítom. A répát reszelem, a káposztát, a hagymaféléket, a paprikát, az uborkát V gyalu segítségével csíkozom szép egyenletesre. Rászórom a cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű