2 kg fejes káposzta, 20 db paradicsom paprika, só, 4 kanál cukor, 2 dl 20%-os ecet, bors, tartósítószer
1. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és vékony szeletekre felvágjuk, vagy gyaluljuk. Ezután egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a 2 kanál ecetet és 2 kanál cukrot, összekeverjük, és egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy jól összeérjen.
2. A paradicsompaprikát megmossuk, kicsumázzuk, a magját kiszedjük és előkészítjük a töltésre.
3. Óvatosan hogy nehogy szétrepedjen, a paprikákat megtöltjük a káposztával, és befőttes üvegbe rakjuk őket.
4. Ne töltsük túl az üvegeket, egy 1 literes üvegbe maximum 4 paprikát tegyünk.
5. Ezután egy lábosba 1,8 l vizet felforralunk, adunk hozzá 1 kanál sót, 2 kanál cukrot, maradék ecetet, kiskanál tartósítószert, és kevés borsot, majd 3 percnyi forrás után lezárjuk alatta a lángot, és hagyjuk kissé hűlni.
6. Ezután a még meleg levet ráöntjük az üvegekbe töltött paprikákra, szorosan lezárjuk, és hűvös helyre tesszük.
1. Először a káposztát csíkozzuk fel. 2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. 3. Először a porcukorhoz adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,Tegyél a flakon aljára 1 csomag kaport és tedd rá a zöldségeket 2, Öntsd fel hideg vízzel és literenként 1 evőkanál sót 3,A megtömött palackokat tedd hűvös sötét helyre fektetv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz uborkákat jól megmossuk, másnapig sós vízben áztatjuk másnap lemossuk róla a sós vizet, lecsepegtetjük jól a vizet róluk feltöltő levet készítünk a fenti adagolás szerint: víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű