szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só
1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só.
2. A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk.
3. Kilónként 2 evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni hagyjuk.
4. Közben néhány alkalommal megforgatjuk.
5. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle.
6. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.
7. Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet.
8. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül a fűszereket is beletesszük.
9. 5 percnyi forrás után forrón ráöntjük a paprikákra és azonnal lekötjük.
10. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk.
11. Csak három hónapi érés után lesz igazán jó.
1. Az uborkát többszöri váltott vízben alaposan megmosom, megsúrolom, végeitől megszabadítom. 2. A hagymát megpucolom. 3. Az uborkát héjastól és a hagymát uborkagyalun nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltött paprikákat szépen üvegekbe rendezzük. A paprikát ne felejtsétek kicsit megszurkálni, akkor nem marad levegős a töltelék, és felöntjük a kihűlt lével. Nem kötjük le, nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÁtkeverjük, lefedve másnapig állni hagytam, (közben néha átkevertem) ....akkor üvegekbe raktam, lezártam és mehet a helyére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát megpucolom szeletelem vékonyan a paradicsomot is hozzávágom,fokhagymát és a paprikát is hozzá vágom,sózom.És az ízesített lével összekeverem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű