szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só
1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só.
2. A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk.
3. Kilónként 2 evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni hagyjuk.
4. Közben néhány alkalommal megforgatjuk.
5. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle.
6. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.
7. Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet.
8. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül a fűszereket is beletesszük.
9. 5 percnyi forrás után forrón ráöntjük a paprikákra és azonnal lekötjük.
10. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk.
11. Csak három hónapi érés után lesz igazán jó.
A káposztát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni. A megtisztított hagymát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni. A papri...
Elkészítési idő:A felöntő lé hozzávalóit összekészítem egy megfelelő fazékban és felfőzöm. Egy tepsibe beleállítom az előzőleg alaposan kimosott befőttes üvegeket. Első körben nyers hagymát rakok...
Elkészítési idő: