menu

Családireceptkönyv.hu

Káposztával töltött paradicsom-paprika


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só

Elkészítés:


1. Szép nagy paradicsompaprikák tetszés szerinti mennyiségben, kemény, friss fejes káposzta azonos súlyban, literenként 2 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 2,5 dkg mustármag, 1 dkg koriandermag, 0,5 dkg szemes bors, 2 evőkanál só.

2. A fejes káposztát külső leveleitől megfosztjuk, gondosan átvizsgáljuk, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk.

3. Kilónként 2 evőkanál sóval és 2 evőkanál ecettel meghintve 2 órán át állni hagyjuk.

4. Közben néhány alkalommal megforgatjuk.

5. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk, és belülről is átmosva, nyílásával lefelé fordítjuk, hogy a víz kicsuroghasson belőle.

6. A sós-ecetes káposztát enyhén kinyomkodjuk és szorosan beletöltjük a paprikákba.

7. Bő szájú, nagy üvegbe helyezzük, jól kihasználva a helyet.

8. Az ecettel, cukorral, sóval és vízzel pikáns, savanykás levet keverünk, felforraljuk, végül a fűszereket is beletesszük.

9. 5 percnyi forrás után forrón ráöntjük a paprikákra és azonnal lekötjük.

10. Ha kihűlt, sötét, hűvös kamrába állítjuk.

11. Csak három hónapi érés után lesz igazán jó.

Káposztával töltött paradicsom-paprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hordós savanyúság (dobálós)
Hordós savanyúság (dobálós)

A zöldségfélék hordós savanyításának ez olyan egyszerű módja, amely nem igényel előzetes aprítást, tárolást. Minden savanyítandó zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk, így ker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Kovászos uborka
Kovászos uborka

ELŐKÉSZÍTÉS Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát. Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fotó: Archívum) Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nyári csalamádé
Nyári csalamádé

A hozzávalókat nagyon vékonyra vágjuk, hagymát félkör alakra, paradicsomot kis cikkekre, de ez is egyéni ízlés dolga. Egy nagy tálba tesszük az összevágott zöldség felét, egy csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk