Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


annyi ek liszt, ahány literes az üveg, néhány szál kapor, 1-2 szelet torma, a víz minden literjéhez 3 dkg só

Elkészítés:


1. Az üvegek aljára annyi evőkanál lisztet szórunk, ahány literes az üveg, és néhány szál kaprot fektetünk rá.

2. A megmosott közepes nagyságú uborkákat az üvegbe rakjuk, közéjük 1-2 szelet tormát rakunk.

3. Vizet forralunk, literjéhez 3 dkg sót adva, és ha kihűlt, az üvegeket feltöltjük vele.

4. Az üvegeket lekötjük, és kistányért téve alájuk (kiforrhat) a végleges helyükre állítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karácsonyra lesz fogyasztható.

Karácsonyi kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyúsághoz alaplé
Savanyúsághoz alaplé

Vizet fel kell forralni, hozzávalókat belekeverni. Vigyázat a sz.bikarbóna felpezseg !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ecetes hagymasaláta
Ecetes hagymasaláta

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd uborkasaláta télire
Svéd uborkasaláta télire

Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk