annyi ek liszt, ahány literes az üveg, néhány szál kapor, 1-2 szelet torma, a víz minden literjéhez 3 dkg só
1. Az üvegek aljára annyi evőkanál lisztet szórunk, ahány literes az üveg, és néhány szál kaprot fektetünk rá.
2. A megmosott közepes nagyságú uborkákat az üvegbe rakjuk, közéjük 1-2 szelet tormát rakunk.
3. Vizet forralunk, literjéhez 3 dkg sót adva, és ha kihűlt, az üvegeket feltöltjük vele.
4. Az üvegeket lekötjük, és kistányért téve alájuk (kiforrhat) a végleges helyükre állítjuk.
Karácsonyra lesz fogyasztható.
A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A káposztát legyaluljuk. Az üveg aljára karikázzuk a krumpli felét. Rászórjuk a káposztát, időnként lenyomkodjuk, közé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA vizet a fűszerekkel ( kivéve az olajat ) jól össze főzzük,aztán a mosott darabolt paprikát beletesszük ( több részletben ) a fővő lébe és kb. 13 percig főzzük. Kiszedjük a léből,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű