annyi ek liszt, ahány literes az üveg, néhány szál kapor, 1-2 szelet torma, a víz minden literjéhez 3 dkg só
1. Az üvegek aljára annyi evőkanál lisztet szórunk, ahány literes az üveg, és néhány szál kaprot fektetünk rá.
2. A megmosott közepes nagyságú uborkákat az üvegbe rakjuk, közéjük 1-2 szelet tormát rakunk.
3. Vizet forralunk, literjéhez 3 dkg sót adva, és ha kihűlt, az üvegeket feltöltjük vele.
4. Az üvegeket lekötjük, és kistányért téve alájuk (kiforrhat) a végleges helyükre állítjuk.
Karácsonyra lesz fogyasztható.
A megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát és a hagymát legyaluljuk és egy zárható tetejű, műanyag vödörbe tesszük, hűvös helyen tároljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát héjastól leszeljük majd a hozzávalókkal összekeverjük. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű