2 cs babapiskóta, 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 1 dl folyós tejszín (nem hab), tej rum ízlés szerint, 1 tábla keserű csokoládé, kevés olaj
1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal.
2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek.
3. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki.
4. Majd sorba kirakom a piskótával a tálat és az aljára is teszek.
5. A krém felét belesimítom.
6. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le.
7. A folpackkal betakarom és egy kistányért teszek rá . Másnap reggelig hűtőbe teszem.
8. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpackot.
9. Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverem az olajat.
10. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára.
11. Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom.
12. Marcipánból kiszúrt csillagokkal díszítem.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 db tojásból piskótát készítettem,2 evőkanál rizsliszt és 2 evőkanál kókuszliszttel, 4 kanál eritrittel, pici sütőporral. Felét a tepsibe öntöttem, majd a másik feléhez 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókból piskótát sütünk. Ha kihűlt 3 részre vágjuk. Közben a hozzávalókból a vaj, a mascarpone és a rum kivételével sűrű krémet főzünk. Hagyjuk langyosra hűlni,ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű