2 cs babapiskóta, 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 1 dl folyós tejszín (nem hab), tej rum ízlés szerint, 1 tábla keserű csokoládé, kevés olaj
1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal.
2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek.
3. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki.
4. Majd sorba kirakom a piskótával a tálat és az aljára is teszek.
5. A krém felét belesimítom.
6. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le.
7. A folpackkal betakarom és egy kistányért teszek rá . Másnap reggelig hűtőbe teszem.
8. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpackot.
9. Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverem az olajat.
10. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára.
11. Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom.
12. Marcipánból kiszúrt csillagokkal díszítem.
A tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát lereszeljük.. -a cukrot +tojások sárgáját kikeverjük -belekeverjük az olajat -a lisztet elkeverjük a sütőporral ...majd a kettőt összekeverjük -hozzáadjuk a vaníliát...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tojásokat a cukorral keverjük habosra (fehéredésig). A lisztet a sütőporral szitáljuk bele a tojásos keverékbe és óvatosan keverjük össze, szé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 2 db piskótát megsütöm és amikor kihúlt félbevágom. Így lesz 4 rétegú a torta. Főzött csokikrém A tojást, cukrot, kakaóport, gőz felett addig keverem amíg besűrűsödik. Ezután...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű