2 cs babapiskóta, 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 1 dl folyós tejszín (nem hab), tej rum ízlés szerint, 1 tábla keserű csokoládé, kevés olaj
1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal.
2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek.
3. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki.
4. Majd sorba kirakom a piskótával a tálat és az aljára is teszek.
5. A krém felét belesimítom.
6. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le.
7. A folpackkal betakarom és egy kistányért teszek rá . Másnap reggelig hűtőbe teszem.
8. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpackot.
9. Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverem az olajat.
10. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára.
11. Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom.
12. Marcipánból kiszúrt csillagokkal díszítem.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és robotgéppel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, újra összedolgozzuk, majd felolvasszuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megfőzzük a tejben, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Igazából csak a képzelet szab határt hogy mivel lehet még feldobni smile hangulatjel Nekem szépen összeállt zselatin n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a gesztenyemasszát összekevertem a tojássárgákkal, a rummal, a cukorral és a zsemlemorzsával. 2. A tojásfehérjéket a sóval nagyon kemény habbá vertem, kb. a negy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű