2 cs babapiskóta, 2 cs gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 1 dl folyós tejszín (nem hab), tej rum ízlés szerint, 1 tábla keserű csokoládé, kevés olaj
1. Először a krémet készítem el. A gesztenyemasszát kikeverem a mascarponéval a tejszínnel és pici rummal.
2. 1 kisebb tálat folpackkal kibélelek.
3. A babapiskótákat éppen csak belemártom a rumos tejbe, elázni nem szabad neki.
4. Majd sorba kirakom a piskótával a tálat és az aljára is teszek.
5. A krém felét belesimítom.
6. Újra piskóta, majd a krém másik fele következik. Végül piskótával zárom le.
7. A folpackkal betakarom és egy kistányért teszek rá . Másnap reggelig hűtőbe teszem.
8. Kiborítom egy tálra, lehúzom róla óvatosan a folpackot.
9. Gőz fölött felolvasztom a csokit és belekeverem az olajat.
10. Ha kicsit hűlt, akkor rákenem a tortára.
11. Úgy szeletelem, mint a tortát és tejszínhabbal tálalom.
12. Marcipánból kiszúrt csillagokkal díszítem.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vizet, a tojások sárgáját, és a porcukorral elkevert lisztet. Kivajazott, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 percig főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Schritt Den Ofen auf 180 °C Ober-/Unterhitze vorheizen. 2. Schritt Für den Kokoskuchen als Erstes den Boden einer kleinen Springform (18 cm Ø) mit Backpapier auslegen. Dann...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, belereszeljük az étcsokoládét és a marcipánmasszát, majd összekeverjük. A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a mézeskalács fűszerekkel jól kihabosítjuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű