1 filézett csirkemell (kb.30 dkg), 1 fej jégsaláta, 1 kígyóuborka, 4 db paradicsom, 2 db zöldpaprika, 1 cs újhagyma, ¼ fej lila káposzta, 2 db főtt tojás, 15 dkg trappista sajt, só, bors
öntet: 1 nagy doboz tejföl, 3 ek light majonéz, 1 ek ketchup
1. Az apróra vágott csirkemellet fűszerezzük sóval, borssal, majd utána süssük pirosra egy kevés olíva olajon.
2. Hagyjuk kihűlni.
3. Közben főzzük meg a tojást keményre, miután kihűlt vágjuk apróra.
4. Vágjuk össze a salátának valót is, majd adjuk hozzá a kisütött csirkemellet és a tojást.
5. Készítsük el az öntetett a megadott összetevőkből, majd öntsük rá a salátára és szórjunk a tetejére reszelt sajtot.
6. Egy órát hagyjuk állni, utána tálaljuk így az ízek jobban összeérnek.
7. A salátaöntethez hozzáadhatjuk a kisült hús szaftját is.
A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva. Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját elkavarom a mustárral, közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk. Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA nyers céklát és sárgarépát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát és a durvára vágott dióbelet. Ízlés szerint tehetünk bele ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockára vágjuk, rárakjuk az almaecetet, cukrot és az olajat. A répát nagylyukú reszelőn lereszeljük, a káposztát legyaluljuk. Ezeket összekeverjük, rá a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz