-3 közepes padlizsán
- 1 tojássárgája
-1 evőkanál mustár
- só
- bors
-1 hagyma
-150 ml olaj
-fokhagyma (én nem teszek bele)
A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadom a az olajat .
A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és jól kikavarom, majd hozzáadom az előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom .
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.
Lehet sütőben is sütni ,vagy parázson szabadtűzön
A sajtot kitekerjük, majd a szalonnaszeleteket ráfektetve az eredeti formájára tekerjük. Ha szükséges, fogpiszkálóval megtűzzük, és tepsire téve 180 fokos sütőben addig sütjük, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsánt 200 C fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a héját lehúzzuk, és a húsát villával összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát és egy kevés citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, és vékonyan felszeleteljük, vagy legyaluljuk. Besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A hagymákat tetszőlegesen felszeleteljük. 5 dl ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a fűszerekkel együtt kihabosítjuk. Belekeverjük a lisztet és az olajat, majd simára dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt, kb. 22×30 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű