Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém (vineta krém)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-3 közepes padlizsán
- 1 tojássárgája
-1 evőkanál mustár
- só
- bors
-1 hagyma
-150 ml olaj
-fokhagyma (én nem teszek bele)

Elkészítés:


A padlizsánt a villanykályha tetején egy régi serpenyőben jó puhára sütöm mindenik oldalára megfordítva.
Közben elkészítem a majonézt a tojás sárgáját elkavarom a mustárral, közben kis adagokban hozzáadom a az olajat .
A sült padlizsán héját lehúzom, a húsát keverőedénybe teszem hozzáadom az apróra vágott hagymát és jól kikavarom, majd hozzáadom az előzőleg kikevert majonézt Ízlés szerint sózom borsozom .
1-2 óráig a hűtőszekrényben érlelem. Pirítósra kenve kiváló előételnek vagy reggelinek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet sütőben is sütni ,vagy parázson szabadtűzön

Padlizsánkrém (vineta krém)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Libamáj saláta ágyon
Libamáj saláta ágyon

Először csinálunk egy szószt melyben megfürdetjük a libamájszeleteket. 2 rész olívaolaj, 1 rész balzsamecet, só, bors ezt összekeverjük és beleforgatjuk a libamájszeleteket és egy...

Elkészítési idő: kb 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Céklás almasaláta
Céklás almasaláta

A céklát nagy lyukú reszelőn nyersen lereszeljük, pici sót teszünk rá. Az almát szintén lereszeljük és pici citromlével megöntözzük. Kis állás után összekeverjük a céklá...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádó krém
Avokádó krém

Az egészet össze kell turmixolni, és mehet rá a pirítósra. Nagyon egészséges fincsi kis reggeli.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk