- 2 db camembert,
- 2 marék dió,
- 1 db körte,
- 2 ek méz,
- só, bors,
- szárított kakukkfű,
- morzsolt rozmaring,
- 1 dl fehérbor,
A sajtokat 1-1 darab sütőpapírból gyűrt kis “fészekbe” ültetjük, körbe rakjuk a kockázott körtével, szeletelt bagettel. Őrlünk rá egy kevés borsot, szárított zöldfűszereket és meglocsoljuk pár csepp fehérborral, olívaolajjal, mézzel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Az egészet.180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a krémsajtba a fűszerpaprikával és a borssal együtt. A tortillalapoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA libamájat szeletelés után sózzuk - igen, a konyhai hiedelmekkel ellentétben, a szárnyasok máját (mértékkel!) sózhatjuk, nem lesz tőle kemény a máj -, és megszórjuk friss, kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVerjük fel kézi mixerrel a tojásfehérjét kemény habbá, adjuk hozzá a reszelt sajtot és fűszerezzük.Vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat belőle, majd a golyókat forgassuk a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 tojás sárgáját kikeverjük, 2dk. cukorral, hozzáadunk 30 dk. lisztet, sózzuk és 1/2 l. tejjel apránként feleresztjük, jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a tojás kemény habját és teljjel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz