50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 ek olaj, 0,5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 tk só
töltelék: kb. 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl
tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája
1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.
2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral.
4. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
5. Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat.
6. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
7. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon.
8. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat.
9. Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.
10. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.
A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. Pizzatészta recept: élesztő felfuttatása Futtasd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat, majd a többit is összekeverem. Jól átgyúrom, rudat formázok belőle és 12 részre vágom. Lapos, kerek cipókká formálom. 20 percig kelesztem, majd 6-8 p...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet feltesszük forrni, majd ha forr, akkor teszünk bele olajat, sót és a tésztát. Közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és beleszórjuk a búzadarát....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű