menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos csónakok


Írta:

Adag: 10 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 ek olaj, 0,5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 tk só

töltelék: kb. 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl

tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája

Elkészítés:


1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.

2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.

3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral.

4. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.

5. Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat.

6. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.

7. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon.

8. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat.

9. Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.

10. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.

Kolbászos csónakok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lángos
Lángos

A krumplit megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 ek liszttel, 1,5 dl langyos vízzel, és m...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csábító spagetti a sütőből
Csábító spagetti a sütőből

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt bacont és sonkát is. Amikor ezek félig megpirultak, hozzákeverjük a felszelete...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
BOLOGNAI SPAGETTI
BOLOGNAI SPAGETTI

BOLOGNAI MÁRTÁS KÉSZÍTÉSE a paradicsomokat forró vízbe teszem a héját lehúzom ..tészta szűrőben lecsurgatom egyet forralom majd robot mixerrel pépesítem és hozzá adok..oregánót.....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsos batyu
Húsos batyu

A szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk