50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 ek olaj, 0,5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 tk só
töltelék: kb. 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl
tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája
1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.
2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral.
4. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
5. Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat.
6. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
7. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon.
8. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat.
9. Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.
10. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.
A krumplit megmossuk, héjastól megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Hagyjuk langyosra hűlni. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük 2 ek liszttel, 1,5 dl langyos vízzel, és m...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felszeletelt bacont és sonkát is. Amikor ezek félig megpirultak, hozzákeverjük a felszelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBOLOGNAI MÁRTÁS KÉSZÍTÉSE a paradicsomokat forró vízbe teszem a héját lehúzom ..tészta szűrőben lecsurgatom egyet forralom majd robot mixerrel pépesítem és hozzá adok..oregánót.....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű