50 dkg liszt, 1 kis doboz kefír, 3 db közepes méretű burgonya, 3 ek olaj, 0,5 dl tej, 3/ 4 kocka élesztő, 1 tk só
töltelék: kb. 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl
tetejére : kb. 20 dkg reszelt sajt, tojássárgája
1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze.
2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel.
3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral.
4. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.
5. Ha megkelt a tészta osszuk el 10 db egyforma részre, egyesével nyújtsuk ki őket téglalap alakúra, kenjük meg tejföllel, és szórjuk rá a feldarabolt kolbász karikákat.
6. A téglalap alakúra nyújtott tészta rövidebbik oldalait hajtsuk be, majd tekerjük fel, mint a buktát.
7. Helyezzük őket egy sütőpapíros tepsire, és egy éles késsel vágjuk be a tészta tetejét úgy, hogy a szélein 2 – 2 cm azért megmaradjon.
8. Hagyjuk még egy 15 – 20 percet kelni a csónakjainkat.
9. Ezután kenjük le őket tojássárgájával, majd a bevágásokat bőven szórjuk meg reszelt sajttal.
10. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük őket aranysárgára.
Palacsintát a szokásos módon készítem, csak rizslisztből. Töltelék: a túrót kikeverem porcukorral, 2db tojás sárgájával és 5 dkg vajjal . A tojás fehérjét felverem. Ha ez kész a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű0,5l vizet felfőzünk egy kis csipetnyi sót bele,két kanál olajat és főzéskor bele zuhintunk ugyan annyi lisztet mint amiben a vizet mertük.Gyors kavarás után ki tesszuk a gyúró des...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagetti tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást. A szeletekre vágott fokhagymát egy ser...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és a tojásokat összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük, de még jobb ha egy egész éjszakát. Kinyújtjuk, nem túl vékonyra, majd kockákat vágunk ki belőle. Lobogó vízben, 5 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű