Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes üveghez: 3 kg kovászolni való közepes uborka, ízlés szerint kapor, fokhagyma, 5 ek só, barna kenyér, kevés méz

tartósítás esetén: szalicil, bórkén

Elkészítés:


1. A megmosott kaprot az üveg aljára teszem, erre jön a szintén alaposan megmosott uborka.

2. Ha télire teszem el, akkor nem vagdosom be az oldalán, és kisebbeket használok. Egyébként az oldalán 2-3 helyen bevágom.

3. Rádobom a fokhagymát, a sót, és felöntöm langyos vízzel, hogy az uborkákat ellepje.

4. Az üveg száját gézzel lefedem, erre teszem a mézzel megkent barna kenyeret.

5. Az üveg száját kistányérral befedem.

6. Félárnyékos helyen érlelem.

7. A kenyeret a 2. napon levesszük.

8. Az érlelést addig folytatjuk, míg valamennyi uborka egyenletesen sárgulni kezd.

9. Ezután az üvegből leöntjük és átszűrjük a lét, az uborkákat is leöblítjük, és átnézzük, hogy nincs e benne puha, romlott darab.

10. A hibátlan uborkákat a kimosott üvegbe kaporral, fokhagymával együtt visszatesszük, lapos kávéskanálnyi szalicilt és ugyanannyi borként szórunk rá, visszatöltjük a levet, lekötjük.

11. A leve zavaros marad, de karácsonyig eltartható, ha addig el nem fogy.

12. Hűtőben tartjuk, míg el nem fogy.

Trükkök, tippek, praktikák:


Friss fogyasztásnál természetesen a tartósítók nem kellenek.

Kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSÍPŐS ECETES PAPRIKA
CSÍPŐS ECETES PAPRIKA

a paprikákat megmostam, szárukat eltávolítottam (kicsi csonkot hagytam csak rajtuk), majd tiszta üvegekbe tömködtem őket. Közben elkészítettem a felöntőlevet, amit anyum leírása al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KETCHUP  JAMIE OLIVÉR
KETCHUP JAMIE OLIVÉR

Mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket alaposan megmossuk és megpucoljuk,majd a V.gyalu segítségével legyalulunk mindent én gyerek kádba gyalultam mert abba könnyebb megforgatni.A cukrot,sót ecetet jól öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka (paleo)
Kovászos uborka (paleo)

3 napig ablakban érlelni, utána mehet üvegekbe. Automatázni: 85 fok/ 25 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk