Családireceptkönyv.hu

Csípős káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fejes káposzta, 1 sárgarépa, 3 dl víz, 4 ek ecet vagy almaecet, 4 ek cukor, 1 kávéskanál só, 2 ek csípős paprikakrém

Elkészítés:


1. A megtisztított sárgarépát és a káposztát legyaluljuk. A reszeléket nagyobb szűrőtálba tesszük, átmossuk és lecsepegtetjük.

2. A vízhez adjuk az ecetet, a cukrot, a sót, majd a paprikakrémmel együtt jól elkeverjük.

3. Akkora tálba tesszük, amiben elegendő hely lesz a káposzta és az ecetes öntet összekeveréséhez.

4. Ezután többször átforgatjuk a káposztát a lében. Az edényt lezárjuk,
és a salátát egy éjszakát hűtőben pihentetjük. (Még finomabb lesz, ha pihentetés közben is összeforgatjuk néhányszor.)

5. A kész salátát sültekhez vagy vajas kenyérhez is tálalhatjuk.

6. Hűtőben tárolva egy hétig áll el.

Csípős káposztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú káposzta Valitól
Savanyú káposzta Valitól

Pár éve már ezt is magunknak készítjük, mert a piacon hiába mondják, hogy nem ecettel savanyítják, mégis mindig érzem benne az ecet ízét, persze nekik nincs türelmük kivárni az éré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
385.Uborka, és paprika savanyítás hidegen
385.Uborka, és paprika savanyítás hidegen

Teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… üvegekbe rakom az uborkát… hideg vízzel enged...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karácsonyi kovászos uborka
Karácsonyi kovászos uborka

1. Az üvegek aljára annyi evőkanál lisztet szórunk, ahány literes az üveg, és néhány szál kaprot fektetünk rá. 2. A megmosott közepes nagyságú uborkákat az üvegbe rakjuk, közéj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk