menu

Családireceptkönyv.hu

Csípős káposztasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kisebb fejes káposzta, 1 sárgarépa, 3 dl víz, 4 ek ecet vagy almaecet, 4 ek cukor, 1 kávéskanál só, 2 ek csípős paprikakrém

Elkészítés:


1. A megtisztított sárgarépát és a káposztát legyaluljuk. A reszeléket nagyobb szűrőtálba tesszük, átmossuk és lecsepegtetjük.

2. A vízhez adjuk az ecetet, a cukrot, a sót, majd a paprikakrémmel együtt jól elkeverjük.

3. Akkora tálba tesszük, amiben elegendő hely lesz a káposzta és az ecetes öntet összekeveréséhez.

4. Ezután többször átforgatjuk a káposztát a lében. Az edényt lezárjuk,
és a salátát egy éjszakát hűtőben pihentetjük. (Még finomabb lesz, ha pihentetés közben is összeforgatjuk néhányszor.)

5. A kész salátát sültekhez vagy vajas kenyérhez is tálalhatjuk.

6. Hűtőben tárolva egy hétig áll el.

Csípős káposztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PAPRIKAKRÉM - CSÍPŐS *
PAPRIKAKRÉM - CSÍPŐS *

1,5 kg tisztított csípős kerek pirospaprikát először aprítógépen daráltam, magjával együtt, majd 30 dkg sót tettem rá, citromsavat és botmixerrel pürésítettem. 5 kis üveg lett bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Hordós savanyúság
Hordós savanyúság

A hozzávalókat összekeverjük és beledobáljuk a különböző zöldségeket . Hűvös , sötét helyen tartjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd uborkasaláta télire
Svéd uborkasaláta télire

Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar 15 perces  uborkakompót
15 perces uborkakompót

!A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.Együtt újra forralom majd hagyom kihűln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk