1 kisebb fejes káposzta, 1 sárgarépa, 3 dl víz, 4 ek ecet vagy almaecet, 4 ek cukor, 1 kávéskanál só, 2 ek csípős paprikakrém
1. A megtisztított sárgarépát és a káposztát legyaluljuk. A reszeléket nagyobb szűrőtálba tesszük, átmossuk és lecsepegtetjük.
2. A vízhez adjuk az ecetet, a cukrot, a sót, majd a paprikakrémmel együtt jól elkeverjük.
3. Akkora tálba tesszük, amiben elegendő hely lesz a káposzta és az ecetes öntet összekeveréséhez.
4. Ezután többször átforgatjuk a káposztát a lében. Az edényt lezárjuk,
és a salátát egy éjszakát hűtőben pihentetjük. (Még finomabb lesz, ha pihentetés közben is összeforgatjuk néhányszor.)
5. A kész salátát sültekhez vagy vajas kenyérhez is tálalhatjuk.
6. Hűtőben tárolva egy hétig áll el.
Az előkészített üvegek aljára öntjük a növényi olajat, beletesszük a felkarikázott vöröshagymát, a tetejét megtöltjük a kis paradicsomokkal, hozzáadjuk a fent említett fűszereket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és leszárítgatott kaporról le kell csipkedni a leveleket és fél kilónként 2 kiskanál jódmentes sóval kell besózni. Várni kell,míg pici levet ereszt, majd steril üvegbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz