1 kisebb fejes káposzta, 1 sárgarépa, 3 dl víz, 4 ek ecet vagy almaecet, 4 ek cukor, 1 kávéskanál só, 2 ek csípős paprikakrém
1. A megtisztított sárgarépát és a káposztát legyaluljuk. A reszeléket nagyobb szűrőtálba tesszük, átmossuk és lecsepegtetjük.
2. A vízhez adjuk az ecetet, a cukrot, a sót, majd a paprikakrémmel együtt jól elkeverjük.
3. Akkora tálba tesszük, amiben elegendő hely lesz a káposzta és az ecetes öntet összekeveréséhez.
4. Ezután többször átforgatjuk a káposztát a lében. Az edényt lezárjuk,
és a salátát egy éjszakát hűtőben pihentetjük. (Még finomabb lesz, ha pihentetés közben is összeforgatjuk néhányszor.)
5. A kész salátát sültekhez vagy vajas kenyérhez is tálalhatjuk.
6. Hűtőben tárolva egy hétig áll el.
Pár éve már ezt is magunknak készítjük, mert a piacon hiába mondják, hogy nem ecettel savanyítják, mégis mindig érzem benne az ecet ízét, persze nekik nincs türelmük kivárni az éré...
Elkészítési idő:Teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… üvegekbe rakom az uborkát… hideg vízzel enged...
Elkészítési idő:1. Az üvegek aljára annyi evőkanál lisztet szórunk, ahány literes az üveg, és néhány szál kaprot fektetünk rá. 2. A megmosott közepes nagyságú uborkákat az üvegbe rakjuk, közéj...
Elkészítési idő: