1 kisebb fejes káposzta, 1 sárgarépa, 3 dl víz, 4 ek ecet vagy almaecet, 4 ek cukor, 1 kávéskanál só, 2 ek csípős paprikakrém
1. A megtisztított sárgarépát és a káposztát legyaluljuk. A reszeléket nagyobb szűrőtálba tesszük, átmossuk és lecsepegtetjük.
2. A vízhez adjuk az ecetet, a cukrot, a sót, majd a paprikakrémmel együtt jól elkeverjük.
3. Akkora tálba tesszük, amiben elegendő hely lesz a káposzta és az ecetes öntet összekeveréséhez.
4. Ezután többször átforgatjuk a káposztát a lében. Az edényt lezárjuk,
és a salátát egy éjszakát hűtőben pihentetjük. (Még finomabb lesz, ha pihentetés közben is összeforgatjuk néhányszor.)
5. A kész salátát sültekhez vagy vajas kenyérhez is tálalhatjuk.
6. Hűtőben tárolva egy hétig áll el.
A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan mossuk meg és vágjuk le a két végét, majd 3 függőleges bevágást tegyünk rajtuk úgy, hogy egy bemetszés se érjen az uborka egyik végétől a másikig, mert akkor sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra szeletelni a hozzávalókat és 24 órát állni hagyni kavargatni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borkénport és a Nátrium benzoátot kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű