Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka, torma, kapor, babérlevél, bors, só, liszt

Elkészítés:


1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük.

2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál sóval. Ezzel leforrázzuk az uborkát és ebben hagyjuk kihűlni.

3. Az előkészített üveg aljára annyi lisztet teszünk, ahány literes az üveg, majd beletesszük a már kihűlt uborkát és újra felforraljuk a vizet.

4. Amikor már kihűlt a sós lé, ráöntjük az üvegbe rakott uborkára + 1 evőkanál ecet és egy késhegynyi szalicil.

5. Hideg helyre tesszük.

Kovászos uborka télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csemege uborka hordós
Csemege uborka hordós

Általában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz lit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka télire is tartósítószer nélkül
Kovászos uborka télire is tartósítószer nélkül

Kezdjük az üvegek tisztára mosásával, hogy míg a piszmogós munkát végezzük, azok megszáradjanak. Utána a a kaprokat öblítsük le hideg vízzel, a fokhagymákat pedig pucoljuk meg. Az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Savanyúság lé Gyöngyöstől
Savanyúság lé Gyöngyöstől

Összetevőket hidegen összekeverni. Fűszereket az üveg aljára rakni. Hűtőben tárolva!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk