Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka, torma, kapor, babérlevél, bors, só, liszt

Elkészítés:


1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük.

2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál sóval. Ezzel leforrázzuk az uborkát és ebben hagyjuk kihűlni.

3. Az előkészített üveg aljára annyi lisztet teszünk, ahány literes az üveg, majd beletesszük a már kihűlt uborkát és újra felforraljuk a vizet.

4. Amikor már kihűlt a sós lé, ráöntjük az üvegbe rakott uborkára + 1 evőkanál ecet és egy késhegynyi szalicil.

5. Hideg helyre tesszük.

Kovászos uborka télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé
Csalamádé

.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla édes-savanyún
Cékla édes-savanyún

A megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Ecetes kisdinnye
Ecetes kisdinnye

Előkészítjük az üvegeket: 5-6 db 0,7 literes üveget forró vízzel kimosunk. Vízbe áztatunk 6-8 db fából készült savanyúság leszorító spatulát. Az éretlen kicsi görögdinnyét megmoss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Uborka, Cékla savanyúság.
Uborka, Cékla savanyúság.

Eladásra,akár műanyag kis hordókba is ! (annak a receptje)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk