uborka, torma, kapor, babérlevél, bors, só, liszt
1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük.
2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál sóval. Ezzel leforrázzuk az uborkát és ebben hagyjuk kihűlni.
3. Az előkészített üveg aljára annyi lisztet teszünk, ahány literes az üveg, majd beletesszük a már kihűlt uborkát és újra felforraljuk a vizet.
4. Amikor már kihűlt a sós lé, ráöntjük az üvegbe rakott uborkára + 1 evőkanál ecet és egy késhegynyi szalicil.
5. Hideg helyre tesszük.
Általában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz lit...
Elkészítési idő:Kezdjük az üvegek tisztára mosásával, hogy míg a piszmogós munkát végezzük, azok megszáradjanak. Utána a a kaprokat öblítsük le hideg vízzel, a fokhagymákat pedig pucoljuk meg. Az...
Elkészítési idő:Összetevőket hidegen összekeverni. Fűszereket az üveg aljára rakni. Hűtőben tárolva!
Elkészítési idő: