uborka, torma, kapor, babérlevél, bors, só, liszt
1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük.
2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál sóval. Ezzel leforrázzuk az uborkát és ebben hagyjuk kihűlni.
3. Az előkészített üveg aljára annyi lisztet teszünk, ahány literes az üveg, majd beletesszük a már kihűlt uborkát és újra felforraljuk a vizet.
4. Amikor már kihűlt a sós lé, ráöntjük az üvegbe rakott uborkára + 1 evőkanál ecet és egy késhegynyi szalicil.
5. Hideg helyre tesszük.
.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElőkészítjük az üvegeket: 5-6 db 0,7 literes üveget forró vízzel kimosunk. Vízbe áztatunk 6-8 db fából készült savanyúság leszorító spatulát. Az éretlen kicsi görögdinnyét megmoss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEladásra,akár műanyag kis hordókba is ! (annak a receptje)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű