Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


uborka, torma, kapor, babérlevél, bors, só, liszt

Elkészítés:


1. Az uborkát úgy készítjük el, mint nyáron. Tormát, kaprot, babérlevelet, egész borsot teszünk hozzá, az egészet egy tálba tesszük.

2. Vizet forralunk literenként 1 evőkanál sóval. Ezzel leforrázzuk az uborkát és ebben hagyjuk kihűlni.

3. Az előkészített üveg aljára annyi lisztet teszünk, ahány literes az üveg, majd beletesszük a már kihűlt uborkát és újra felforraljuk a vizet.

4. Amikor már kihűlt a sós lé, ráöntjük az üvegbe rakott uborkára + 1 evőkanál ecet és egy késhegynyi szalicil.

5. Hideg helyre tesszük.

Kovászos uborka télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lagzis savanyúság
Lagzis savanyúság

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúsághoz alaplé
Savanyúsághoz alaplé

Vizet fel kell forralni, hozzávalókat belekeverni. Vigyázat a sz.bikarbóna felpezseg !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Uborka Fajták
Uborka Fajták

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sültpaprika savanyúság
Sültpaprika savanyúság

piros paprikát sütőben megsütjük. Minél húsosabbat használunk annál jobb. Sütés után zárható edénybe tesszük, vagy letakarjuk fóliával, és kicsit megsózzuk. A gőzben elválik a héja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk