menu

Családireceptkönyv.hu

Mákos foszlós kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 3 tojássárgája, 3 ek cukor, 3 dl tej, 5 dkg olvasztott vaj, 1 mk só

töltelékhez: 15 dkg darált mák, 5 dkg kristálycukor, reszelt citromhéj

lekenéshez: kb. 5 dkg olvasztott vaj

kalács locsoláshoz: 1 dl forró vaníliás cukros tej

Elkészítés:


1. Az élesztőt cukorral és pici tejjel megfuttatom.

2. Majd az összes hozzávalóval, a vaj kivételével a tésztát megdagasztom.

3. A vajat csak apránként csorgatom hozzá, mert ez teszi a tésztát foszlóssá.

4. Addig dagasztom,míg szép szálas lesz a tészta.

5. Majd kelesztőtálba teszem és meleg helyen megkelesztem duplájára.

6. A töltelék hozzávalóit összekevertem.

7. 4 részre osztottam a tésztát.

8. Kinyújtom a tésztákat,olvasztott vajjal lekentem,mákkal megszórtam és feltekerem őket.

9. Majd 2-2 ágat összetekertem és mindkettő 2 ágat együtt is összetekertem. Így helyeztem a sütőpapírral bélelt formába.

10. 20 percet még hagytam kelni,olvasztott vajjal lekentem és 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütöttem.

11. A sütés vége felé forró vaníliás cukorral elkevert tejjel meglocsoltam.

12. Sütés közben alufóliával befedtem a kalács tetejét.

13. Kb. 1 órán át sütöttem,mivel vastag volt a tészta.

Mákos foszlós kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Mákos kalácskoszorú
Mákos kalácskoszorú

Az élesztőt 2,5 dl cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük 7 dkg kristálycukorral, a citrom héjával és 1 tojással. Hozzáadjuk az élesztős tejet, majd s...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kürtös kalács
Kürtös kalács

Élesztőt felfuttatni az anyagokat összedolgozni. ( nekem sok volt a 3 dl tej, azt érdemes adagolni ) Duplájára kell keleszteni. Vékonyra kinyújtani, csíkokra vágni ( én 8-ba vágtam...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar klasszikus kelt tészta
klasszikus kelt tészta

1 kg lisztből dagasztottam, fele rétes, fele finomliszt. 5 dkg élesztőt felfuttattam kb. 2 dl tejjel és egy ek. cukorral és két kanál rétesliszttel. Mikor felfutott, belekevertem 3...

Elkészítési idő: 2,5 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Petra
Bejgli
Bejgli

Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk