menu

Családireceptkönyv.hu

Marhahúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 l víz, 75 dkg marhahús, 1 cs leveszöldség, 1 burgonya, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1-2 db fekete bors, 1 gomba, kevés só, cérnametélt

Elkészítés:


1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg.

2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát.

3. Ekkor tesszük bele a zöldséget, a burgonyát héjában, a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, kis kelkáposztát, a borsot és a gombát.

4. Megsózzuk.

5. Ezekkel lassú tűznél, éppen hogy gyöngyözzön, még egy ½ órát főzzük, illetve addig, amíg a hús puha nem lesz.

6. A zöldséget és a húst kivesszük, a levest sűrű szitán átszűrjük.

7. Cérnametélttel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. A főtt húst ecetes tormával vagy más mártással külön tálalhatjuk, a zöldséget köretnek adjuk hozzá.

Marhahúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜTŐTÖK KRÉMLEVES
SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontleves grízgaluskával
Csontleves grízgaluskával

Az alaposan megmosott csontokat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szemes borsot, felöntjük vízzel, sózzuk. 1 óra lassú főzés után leszedjük a habját, majd beletesszük a...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Hagymaleves háromfajta hagymából
Hagymaleves háromfajta hagymából

Megtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csupazöld tavaszi leves
Csupazöld tavaszi leves

Egy magas falú lábasban forrald fel a vizet, dobáld bele a hozzávalókat a medvehagyma kivételével, és kissé félrecsapott fedő alatt mérsékelt lángon főzd össze a levest kb. 10 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk