2 l víz, 75 dkg marhahús, 1 cs leveszöldség, 1 burgonya, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 1-2 db fekete bors, 1 gomba, kevés só, cérnametélt
1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg.
2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát.
3. Ekkor tesszük bele a zöldséget, a burgonyát héjában, a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, kis kelkáposztát, a borsot és a gombát.
4. Megsózzuk.
5. Ezekkel lassú tűznél, éppen hogy gyöngyözzön, még egy ½ órát főzzük, illetve addig, amíg a hús puha nem lesz.
6. A zöldséget és a húst kivesszük, a levest sűrű szitán átszűrjük.
7. Cérnametélttel tálaljuk.
1. A főtt húst ecetes tormával vagy más mártással külön tálalhatjuk, a zöldséget köretnek adjuk hozzá.
A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott csontokat egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a szemes borsot, felöntjük vízzel, sózzuk. 1 óra lassú főzés után leszedjük a habját, majd beletesszük a...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesMegtisztítjuk és felkockázzuk a vöröshagymát, felaprítjuk a fokhagymát és felkarikázzuk az újhagymát. Lábosban 1-2 evőkanálnyi olajat hevítünk és rátesszük a vöröshagymát, a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábasban forrald fel a vizet, dobáld bele a hozzávalókat a medvehagyma kivételével, és kissé félrecsapott fedő alatt mérsékelt lángon főzd össze a levest kb. 10 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű