menu

Családireceptkönyv.hu

Márványos koszorú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt, 1 ek kakaó, fél cs sütőpor, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg lágy margarin

töltelék: 50 dkg túró, 3 tojás, 15 dkg lágy margarin, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 1 ek kakaó

tetejére: 10 dkg fehér csokoládé, 2 ek olaj

Elkészítés:


1. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük, majd mehet bele a tojás és a margarin, összekeverjük, és a kuglófformába nyomkodjuk úgy, hogy körben pereme is legyen.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat a cukorral, a citromhéjjal és a pudingporral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a szitán áttört túrót és a margarint.

3. 2/3-ad részét a tésztára tesszük, a visszamaradt részbe pedig kakaót keverünk és a világos töltelékre tesszük.

4. Egy villa segítségével picit keverünk rajta, hogy szép márványos legyen.

5. Előmelegített sütőben, légkeverésessel 150 fokon, kb. 1 óráig sütjük.

6. Majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni, utána kiborítjuk.

7. Tetejét olvasztott fehér csokival vonjuk be, amibe teszünk 2 evőkanál olajat is.

8. Megszórhatjuk csokiforgáccsal.

Márványos koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Panettone
Panettone

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a tejet, a 4 tojássárgát, a vaníliás cukrot, egy kevés sót, és a reszelt citromhéjat, majd me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás csavart kelt kalács
Mazsolás csavart kelt kalács

Langyos tejből veszünk ki 0.5 dl,teszünk bele egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és ha barnás buborékos (felfut) akkor jó. A fele lisztet beleszitáljuk a tá...

Elkészítési idő: 150
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Nagymama bejglije
Nagymama bejglije

A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Nyújtsuk ki a tészt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt kuglóf
Kelt kuglóf

Az élesztőt, kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi langyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk