menu

Családireceptkönyv.hu

Márványos koszorú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt, 1 ek kakaó, fél cs sütőpor, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg lágy margarin

töltelék: 50 dkg túró, 3 tojás, 15 dkg lágy margarin, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 1 ek kakaó

tetejére: 10 dkg fehér csokoládé, 2 ek olaj

Elkészítés:


1. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük, majd mehet bele a tojás és a margarin, összekeverjük, és a kuglófformába nyomkodjuk úgy, hogy körben pereme is legyen.

2. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat a cukorral, a citromhéjjal és a pudingporral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a szitán áttört túrót és a margarint.

3. 2/3-ad részét a tésztára tesszük, a visszamaradt részbe pedig kakaót keverünk és a világos töltelékre tesszük.

4. Egy villa segítségével picit keverünk rajta, hogy szép márványos legyen.

5. Előmelegített sütőben, légkeverésessel 150 fokon, kb. 1 óráig sütjük.

6. Majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni, utána kiborítjuk.

7. Tetejét olvasztott fehér csokival vonjuk be, amibe teszünk 2 evőkanál olajat is.

8. Megszórhatjuk csokiforgáccsal.

Márványos koszorú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bejgli zabpelyhes
Bejgli zabpelyhes

Az élesztőt a langyos (picit cukrozott) tejbe morzsoljuk. A tej nem lehet túl forró, de hideg sem, hanem langyos. Amíg felfut az élesztő, addig a többi hozzávalót egy nagy dagasztó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos kuglóf
Joghurtos kuglóf

A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és végül a vaníliát és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, rászitáljuk a j...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mazsolás kuglóf
Mazsolás kuglóf

1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a kockacukrot, és habosra felfuttatjuk. 2. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, és bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilard
Berti-baba
Berti-baba

Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, Apa berakja egy jó meleg, kibélelt helyre, 9 hónap érlelés után kész is.

Elkészítési idő: 1h, 9ho
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk