20 dkg liszt, 1 ek kakaó, fél cs sütőpor, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojás, 10 dkg lágy margarin
töltelék: 50 dkg túró, 3 tojás, 15 dkg lágy margarin, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 1 ek kakaó
tetejére: 10 dkg fehér csokoládé, 2 ek olaj
1. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük, majd mehet bele a tojás és a margarin, összekeverjük, és a kuglófformába nyomkodjuk úgy, hogy körben pereme is legyen.
2. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásokat a cukorral, a citromhéjjal és a pudingporral jól kikeverjük, majd hozzátesszük a szitán áttört túrót és a margarint.
3. 2/3-ad részét a tésztára tesszük, a visszamaradt részbe pedig kakaót keverünk és a világos töltelékre tesszük.
4. Egy villa segítségével picit keverünk rajta, hogy szép márványos legyen.
5. Előmelegített sütőben, légkeverésessel 150 fokon, kb. 1 óráig sütjük.
6. Majd kivesszük és hagyjuk kicsit hűlni, utána kiborítjuk.
7. Tetejét olvasztott fehér csokival vonjuk be, amibe teszünk 2 evőkanál olajat is.
8. Megszórhatjuk csokiforgáccsal.
A tésztát megdagasztjuk, formázzuk sütőpaírral bélelt tepsibe rakjuk 30 percig míg előmelegítjük a sütőt hagyjuk kelni, tojással lekenjük és 190 fokon 40-50 perc alatt megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, majd a többi hozzávalóval gyenge tésztát gyúrunk, amit meleg helyen kétszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével -, lágyabb, selymes tésztát gyúrtam. Megfeleztem és az egyik darabba, kevés vízzel beledolgoztam a kakaóport. A két tésztafelet 45 p...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesA vajat megolvasztjuk, a tejet langyosra melegítjük és egy nagyobb tálba öntjük őket. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, a sót és a lisztet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű