1 ek egész római köménymag, 1 ek szárított oregáno, 1 tk egész bors, 1 tk durva tengeri só, 1 tk egész koriandermag, 1 tk fokhagyma granulátum, 1/2 tk őrölt csili, 1/2 tk cayennebors, 1/2 tk fahéj, 2-3 szem szegfűszeg
1. Az egész borsot, római köményt, koriandermagot, szegfűszeget és a sót egy mozsárban porrá őrlök.
2. Hozzáadom a többi hozzávalót, és az egészet összedolgozom finom porrá.
3. A fűszerkeveréket légmentesen záródó üvegbe töltöm, száraz, sötét helyen tartva 4-5 hónapig eláll.
Mexikói ételek, szószok, sültek fűszerezésére használatos keverék.
A paprikákat robotgéppel apróra vágom, majd az olajon a fűszerekkel együtt készre főzöm. Tartósítószer nélkül kisebb üvegekbe töltöm, és száraz dunsztba teszem kehülésig.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. A borsot és a koriandermagot egy kőmozsárban összetöröm, hozzáadom a többi alapanyagot is, és elkeverem. Ledarálhatjuk, egy tiszta kávédarálóban is a fűszer keveréket. 2. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApritógépben az egészet összekeverjük.
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük, a hússal együtt egy éjszakán át állni hagyjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű