menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes pálinka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dl gyümölcspálinka, 2-3 dl méz

Elkészítés:


1. A mézet melegítsd fel, hogy folyós állagú legyen, majd még melegében keverd össze a pálinkával.

2. Alaposan rázd össze, és hűvös helyen (nem a hűtőszekrényben) hagyd kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes felhasználása előtt egy-két héttel korábban elkészíteni.

Mézes pálinka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ötfűszeres krémlikőr
Ötfűszeres krémlikőr

A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mojito
Mojito

Az apró szeletekre vágott zöld citromot, a cukorszirupot, a mentalevelet és a rumot a pohár aljára tesszük, és összetörjük törőfával vagy akár egy sodrófa végével. Jeget dobunk rá,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málna-körte smoothie
Málna-körte smoothie

A körtét meghántjuk, negyedeljük, magházát kivágjuk, durva darabokra vágjuk. A málnát megmossuk, leszűrjük. A körtét, a málnát és a mézet egy magas edénybe rakjuk. Hozzáöntjük a...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Belga tripel
Belga tripel

Eredeti extrakttartalom: 1080, várható: 1013, vízigény: 33,5 liter. Becsült ABV: 9,1%; IBU: 30,3; EBC: 11,4. A cefrézés: - Bekeverő víz 16,3 liter - Cefrézési idő: 1 óra -...

Elkészítési idő: 12 hét
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk