6 dl gyümölcspálinka, 2-3 dl méz
1. A mézet melegítsd fel, hogy folyós állagú legyen, majd még melegében keverd össze a pálinkával.
2. Alaposan rázd össze, és hűvös helyen (nem a hűtőszekrényben) hagyd kihűlni.
Érdemes felhasználása előtt egy-két héttel korábban elkészíteni.
A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apró szeletekre vágott zöld citromot, a cukorszirupot, a mentalevelet és a rumot a pohár aljára tesszük, és összetörjük törőfával vagy akár egy sodrófa végével. Jeget dobunk rá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtét meghántjuk, negyedeljük, magházát kivágjuk, durva darabokra vágjuk. A málnát megmossuk, leszűrjük. A körtét, a málnát és a mézet egy magas edénybe rakjuk. Hozzáöntjük a...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEredeti extrakttartalom: 1080, várható: 1013, vízigény: 33,5 liter. Becsült ABV: 9,1%; IBU: 30,3; EBC: 11,4. A cefrézés: - Bekeverő víz 16,3 liter - Cefrézési idő: 1 óra -...
Elkészítési idő: 12 hét Nehézség: Könnyű