♥Hozzávalók 2,5 dl-es üveghez
2 dl tejszín
1 tojássárgája
5 dkg barna nádcukor
1 csapott teáskanál kínai ötfűszerkeverék
5 dkg fehér csokoládé
2 dkg tejcsokoládé
1/2 dl 96%-os alkohol
A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd az egészet a tejszínhez adjuk. Állandó keverés mellett tovább melegítjük, és ahogy sűrűsödni kezd, hozzáolvasztjuk a kétféle csokoládét. Kevergetve langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az alkoholt. A kihűlt likőrt sterilizált üvegbe töltjük,
és hűvös helyen tároljuk.
A durvára vágott fehér csokoládét felolvasztjuk 1/2 dl forró tejben, 2 pohárba töltjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A kakaóport simára keverjük 1 dl hideg tejjel, hozzáöntjük a...
Elkészítési idő: 30 perc◾️Első lépésben a tököt megsütjük. Ha nem szeretnéd sütni, egy lábasban, kevés vízzel is puhára párolhatod. ◾️Ezután pürésítsük le egy villával vagy botmixerrel. ◾️A 300 ml vizet...
Elkészítési idő: 10 perc