♥Hozzávalók 2,5 dl-es üveghez
2 dl tejszín
1 tojássárgája
5 dkg barna nádcukor
1 csapott teáskanál kínai ötfűszerkeverék
5 dkg fehér csokoládé
2 dkg tejcsokoládé
1/2 dl 96%-os alkohol
A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd az egészet a tejszínhez adjuk. Állandó keverés mellett tovább melegítjük, és ahogy sűrűsödni kezd, hozzáolvasztjuk a kétféle csokoládét. Kevergetve langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az alkoholt. A kihűlt likőrt sterilizált üvegbe töltjük,
és hűvös helyen tároljuk.
Üvegbe víz felkeverni, a cukrot bele a citrompótló nagyobb szárakat levágni a virágról, megmosva beletenni az üvegbe, bele a karikára vágott citrom, tetejére fólia 3 nap múlva kész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA hozzávalókat bólétálban összekeverjük, majd hűtve, poharakban kínáljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy méretű befőttes üvegnek rakjuk az aljára a felsorolt fűszereket, hozzávalokat.a zöld diókat mossuk meg, töröljük el, és-a burokkal együtt- vágjuk négyfelé.tegyük a fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt teát, a tejszínt, és a cukorszirupot rakjuk a shakerbe, majd adjunk hozzá pár szem jeget. Rázzuk össze (kb. 20 másodpercig) a hozzávalókat, amíg habos nem lesz. Tápiók...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű