500 g liszt, 125 g cukor, 2 ek natúr joghurt, 3 tojás, 125 ml olaj, 1 csapott tk sütőpor, 1 csapott tk szódabikarbóna, csipet só, 125 ml narancslé, 2 narancs héja
1. Reszeljük egy tálba a narancs héját, adjuk hozzá a cukrot és keverjük alaposan össze egy kanállal.
2. Ezután hozzáadjuk a narancslevet, ismét keverjük össze.
3. Jöhet bele a joghurt, az olaj, végül a tojások.
4. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá fokozatosan a narancsos-joghurtos keverékhez.
5. Öntsük a tésztát egy 25x12cm nagyságú, sütőpapírral bélelt kalácsformába.
6. Süssük előmelegített sütőben (180°C), körülbelül 60 percig. Ellenőrizzük tűpróbával a kivétel előtt.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A margarint (enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva), a csipet sót, a cukrot és a túrót kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukrot és felfuttatjuk. A keverőtálba tesszük a lisztet, cukrot, olvasztott margarint, a joghurtban elkevert tojást, csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük, majd mehet bele a tojás és a margarin, összekeverjük, és a kuglófformába nyomkodjuk úgy, hogy körben pereme is legyen. 2. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű