500 g liszt, 125 g cukor, 2 ek natúr joghurt, 3 tojás, 125 ml olaj, 1 csapott tk sütőpor, 1 csapott tk szódabikarbóna, csipet só, 125 ml narancslé, 2 narancs héja
1. Reszeljük egy tálba a narancs héját, adjuk hozzá a cukrot és keverjük alaposan össze egy kanállal.
2. Ezután hozzáadjuk a narancslevet, ismét keverjük össze.
3. Jöhet bele a joghurt, az olaj, végül a tojások.
4. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá fokozatosan a narancsos-joghurtos keverékhez.
5. Öntsük a tésztát egy 25x12cm nagyságú, sütőpapírral bélelt kalácsformába.
6. Süssük előmelegített sütőben (180°C), körülbelül 60 percig. Ellenőrizzük tűpróbával a kivétel előtt.
1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot a vajjal. a tojássrgéjéval habosra keverjük, hozzáadjuk a kelesztett élesztőt, 15 percig ay egészet jól felverjük. Puha tésztát kapink. bezsirozott kuglófsütőben 5ö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesKevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral s lisztel meghintve. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojással, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a só...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézKb.20 dkg puhára főzött sonka, 4-5 evőkanál tejszínes torma A kenegetéshez 1 tojás.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű