500 g liszt, 125 g cukor, 2 ek natúr joghurt, 3 tojás, 125 ml olaj, 1 csapott tk sütőpor, 1 csapott tk szódabikarbóna, csipet só, 125 ml narancslé, 2 narancs héja
1. Reszeljük egy tálba a narancs héját, adjuk hozzá a cukrot és keverjük alaposan össze egy kanállal.
2. Ezután hozzáadjuk a narancslevet, ismét keverjük össze.
3. Jöhet bele a joghurt, az olaj, végül a tojások.
4. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá fokozatosan a narancsos-joghurtos keverékhez.
5. Öntsük a tésztát egy 25x12cm nagyságú, sütőpapírral bélelt kalácsformába.
6. Süssük előmelegített sütőben (180°C), körülbelül 60 percig. Ellenőrizzük tűpróbával a kivétel előtt.
Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és az előzőhöz adjuk. Kizsírozzuk és lisztezzük a k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tej felét meglangyosítjuk, beletesszünk 1 ek. kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű