Családireceptkönyv.hu

Narancsos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt, 125 g cukor, 2 ek natúr joghurt, 3 tojás, 125 ml olaj, 1 csapott tk sütőpor, 1 csapott tk szódabikarbóna, csipet só, 125 ml narancslé, 2 narancs héja

Elkészítés:


1. Reszeljük egy tálba a narancs héját, adjuk hozzá a cukrot és keverjük alaposan össze egy kanállal.

2. Ezután hozzáadjuk a narancslevet, ismét keverjük össze.

3. Jöhet bele a joghurt, az olaj, végül a tojások.

4. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá fokozatosan a narancsos-joghurtos keverékhez.

5. Öntsük a tésztát egy 25x12cm nagyságú, sütőpapírral bélelt kalácsformába.

6. Süssük előmelegített sütőben (180°C), körülbelül 60 percig. Ellenőrizzük tűpróbával a kivétel előtt.

Narancsos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas napkalács
Fahéjas napkalács

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kuglóf
Kuglóf

A cukrot a vajjal. a tojássrgéjéval habosra keverjük, hozzáadjuk a kelesztett élesztőt, 15 percig ay egészet jól felverjük. Puha tésztát kapink. bezsirozott kuglófsütőben 5ö...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lekváros bukta
Lekváros bukta

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral s lisztel meghintve. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojással, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a só...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Koncz Andrea:Főtt sonkás-tormakrémes kalács
Koncz Andrea:Főtt sonkás-tormakrémes kalács

Kb.20 dkg puhára főzött sonka, 4-5 evőkanál tejszínes torma A kenegetéshez 1 tojás.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk