500 g liszt, 125 g cukor, 2 ek natúr joghurt, 3 tojás, 125 ml olaj, 1 csapott tk sütőpor, 1 csapott tk szódabikarbóna, csipet só, 125 ml narancslé, 2 narancs héja
1. Reszeljük egy tálba a narancs héját, adjuk hozzá a cukrot és keverjük alaposan össze egy kanállal.
2. Ezután hozzáadjuk a narancslevet, ismét keverjük össze.
3. Jöhet bele a joghurt, az olaj, végül a tojások.
4. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet a sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, majd keverjük hozzá fokozatosan a narancsos-joghurtos keverékhez.
5. Öntsük a tésztát egy 25x12cm nagyságú, sütőpapírral bélelt kalácsformába.
6. Süssük előmelegített sütőben (180°C), körülbelül 60 percig. Ellenőrizzük tűpróbával a kivétel előtt.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. A tál oldalához bemérjük a vajat és...
Elkészítési idő: 1,5A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütő üstjébe mérem és azzal kezdem dagasztani. Amikor összeáll a tészta, az olvasztott vajat is hozzácsorgatom apránként, és hagyom...
Elkészítési idő:Előkészítés:A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a fel...
Elkészítési idő:A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojásokat, és keverjük össze, majd öntsük bele a keverőtálba. Az élesztőt futtassuk fe...
Elkészítési idő: 2 ó