2 kg húsos orjacsont, só, 5 szem fekete bors, 1 db babér, 2 szál petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 szál sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pirospaprika, 1 paradicsom, 1 kisebb karalábé, 1 vöröshagyma héjával együtt, 2 gerezd fokhagyma
1. Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk.
2. A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük.
3. Lassú tűzön 3 órát főzzük.
4. Ezután leszűrjük, és a zöldségeket és a leszedett húst külön tálba kínáljuk kifőzött tésztával.
A főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk, feltesszük főni. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a bu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az előzetesen felaprított, leforrázott, majd leöblített csontokat tedd egy mély lábas aljába, rá a húst, adj hozzá sót, szemes borsot, a meghámozott hagymát, s 2,5 liter hideg v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kb. 3 x 3 cm-es kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a zsíron üvegesre sütjük, hozzáadjuk a lapockát, és 4-5 percig kevergetjük. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazékba fektetjük a csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű