1 kg fejes káposzta, 2 ek étolaj, só, köménymag, ecet, pici vöröshagyma, kevés cukor
1. Lábasban az olajat felforrósítjuk, cukrot teszünk bele és világos barnára pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, megszórjuk köménymaggal, ecetet öntünk rá és beletesszük a vékony metéltre vágott káposztát.
3. Jól összekeverjük, és fedő alatt, többszöri keverés közben készre pároljuk.
A krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadjuk a v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst a szokásos módon elkészítjük A borsót pároljuk vagy konzervet használunk és összekeverjük a rizzsel Formába rakjuk és tálaljuk
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és karikára vágjuk. A sütőtálat kivajazzuk és a burgonya szeleteket rétegezzük úgy, hogy részben fedjék egymást. Minden réteget sózunk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha szü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű