1 kg fehér vagy vöröskáposzta, kevés só, 1 dl olaj, 1 ek cukor, 2 hagyma, köménymag, 2 ek ecet
1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart káposztát hozzátesszük, egy kevés köménymagot szórunk rá, az ecetet hozzáadjuk, és fedő alatt, néha kevergetve puhára pároljuk.
1. A vajon, fedő alatt, megpároljuk a zöldbabot, a keskeny csíkokra vágott zöldpaprikát és a piros paradicsompaprikát. 2. Zöldséggyaluval beleszeljük a megtisztított sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megmossuk, majd megfőzzük. (Vigyázzunk, ne repedjen meg a héja!) Amikor kihult, meghámozzuk, és fél cm-es kockákra vágjuk. A sajtból forgácsokat vágunk. Vajjal kiken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés kacsazsíron lepirítottam a bulgurt, dobtam rá egy kisebb vöröshagyma felét, apró kockára vágva,ezzel dinszteltem, míg szép színe lett. Kétszeres mennyiségű alaplével öntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű