1 kg fehér vagy vöröskáposzta, kevés só, 1 dl olaj, 1 ek cukor, 2 hagyma, köménymag, 2 ek ecet
1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk.
2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart káposztát hozzátesszük, egy kevés köménymagot szórunk rá, az ecetet hozzáadjuk, és fedő alatt, néha kevergetve puhára pároljuk.
A krumplikat sós vízben, puhára főzzük, megpucoljuk, majd pépesre törjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az összes hozzávalóból masszát gyúrunk, golyókat formálunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Bő zsírban megpirítjuk a főtt krumplit, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a fűszereket.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát ízlés szerint felkockázzuk vagy csíkozzuk egy tepsibe. Megszórjuk ízlés szerint ételízesítővel, meglocsoljuk olajjal, majd kézzel jó alaposan összekeverjük. Ezután rás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű