újburgonya, zsír, petrezselyem, só
1. Válogasd ki az e célra megfelelő példányokat: a lényeg az, hogy egy-egy alkalommal csak azonos nagyságú burgonyákat használj, s legfeljebb akkorákat, amelyeket még nem kell darabolni.
2. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját.
3. Tágas (vastag aljú) edényben hevíts zsírt, tedd rá a krumplit, szórd meg bőven durvára vágott petrezselyemmel, s lassú tűzön, fedő alatt, rendszeresen átforgatva pirítsd/párold.
4. A végén sózd, s azonnal tálald.
A burgonyát alaposan megsikáljuk, négybe vágjuk, és maximum 5 mm vékonyra felszeleteljük. A zsírt egy nagy méretű teflonos (karácsony után már remélem kerámia) tepsiben, közepestő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, alaposan megsózzuk, feltesszük főni. Ha a burgonya megfőtt a vizet csak annyira öntjük le róla, hogy kb. két ujjnyi víz maradjon benne, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát egyenletes kockákra daraboljuk, és annyi hideg vízben, hogy ellepje - a vizet megsózva -, fedő alatt puhára főzzük. 2. Leszűrjük, tálra helyezzük. 3. Az olva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű