újburgonya, zsír, petrezselyem, só
1. Válogasd ki az e célra megfelelő példányokat: a lényeg az, hogy egy-egy alkalommal csak azonos nagyságú burgonyákat használj, s legfeljebb akkorákat, amelyeket még nem kell darabolni.
2. A krumplit mosd meg, s dörzsöld/kapard le a héját.
3. Tágas (vastag aljú) edényben hevíts zsírt, tedd rá a krumplit, szórd meg bőven durvára vágott petrezselyemmel, s lassú tűzön, fedő alatt, rendszeresen átforgatva pirítsd/párold.
4. A végén sózd, s azonnal tálald.
A hagymát apróra vágom, és a vajban megdinsztelem. Adok hozzá 3 kanál lisztet, gyorsan elkeverem, és apránként öntök hozzá tejet. Kevergetve krémes állagúra főzöm. Sózom, borsozom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egy mély tálba tesszük, és fakanál segítségével annyi tejjel, amennyit felvesz, gyors mozdulatokkal lágy tésztává keverjük. Vizet forralunk, megsózzuk, belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű