burgonya, 150 g vaj, zöldpetrezselyem, só
1. A burgonyát egyenletes kockákra daraboljuk, és annyi hideg vízben, hogy ellepje - a vizet megsózva -, fedő alatt puhára főzzük.
2. Leszűrjük, tálra helyezzük.
3. Az olvasztott vajban a finomra vágott petrezselyemzöldet megfuttatjuk, és hozzákeverjük a megfőzött burgonyát.
A jó keményre főzött tojásokat megtisztítom, feldarabolom, majd villával jól összetöröm. Belekeverem a vajat, a tejfölt, a mustárt, sózom, beleörlöm a borsot, és közben igyekszem m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgafélék fejét 3-4 cm hosszúságban leválasztjuk, a sípokat felaprítjuk. A sárgarépát és a hámozatlan cukkinit karikákra, a hagymákat apró kocká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst megmosom, lecsepegtetem. A konzerv leöntött levét vízzel kiegészítem 2 bögrényire (0,5 literre). A folyadékot egy kis lábasban lassan felforralom a sóval, pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA fűszereket összekeverem, majd a lecsepegtetett karfiollal és az olajjal összeforgatom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhalmozom a fűszeres karfiolrózsákat és 180 fokra előm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz