burgonya, 150 g vaj, zöldpetrezselyem, só
1. A burgonyát egyenletes kockákra daraboljuk, és annyi hideg vízben, hogy ellepje - a vizet megsózva -, fedő alatt puhára főzzük.
2. Leszűrjük, tálra helyezzük.
3. Az olvasztott vajban a finomra vágott petrezselyemzöldet megfuttatjuk, és hozzákeverjük a megfőzött burgonyát.
Tisztítsuk meg a répát, és reszeljük le. A hagymát vágjuk vékony karikákra. Kevés vízben kezdjük el párolni a hagymát, majd amior kezd áttetszővé válni, adjuk hozzá a sárgarépát, a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Én robotgéppel csináltam, sokkal gyorsabb. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát és a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és feltesszük főni. Ha kész, szűrjük le, adjunk hozzá a vajat, törjük össze. Hozzáadjuk a tejszínt vagy tejet, (amennyit felvesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megfelezzük, 3-5 mm-es félkarikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, fűszerezzük. A tepsi aljára bacon szalonnát szórunk. Összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű