80 dkg apró újburgonya, 10 dkg szeletelt bacon, 10 dkg sonka, 10 dkg füstölt sajt, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál vágott petrezselyem
1. A burgonyát megmossuk, megkaparjuk.
2. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.
3. A szalonnaszeletek felével beborítjuk egy tűzálló tál alját, majd rátesszük a burgonyát.
4. A maradék szalonnát rátesszük a burgonyára, és a sütőben 15-20 percig sütjük. (Majdnem puhának kell lennie.)
5. Közben elkészítjük a sajtmasszát.
6. Ehhez apróra vágjuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, összekeverjük a tojással, a tejföllel, a petrezselyemmel, a sonkával, sóval, borssal.
7. Ezt a masszát ráöntjük a krumpli tetejére.
8. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk
9. A sajtos krumplit további kb. 10 percig sütjük, addig, amíg szépen megpirul.
A kölest a barna rizshez hasonlóan kb. 1 órára beáztatjuk. A főzés megkezdése előtt a vizet leöntjük róla, átmossuk, felszeletelt hagymán lepirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben vajat olvasztunk és rádobjuk a zöldborsót. Kevergetve pároljuk néhány percig, majd felöntjük 1 dl vízzel és kb. 10 percig pároljuk. Csomómentesre keverjük a tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Főzd puhára körülbelül 20 perc alatt valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Ha kész, szűrd le, és rakd egy nagyobb tálba. Tedd...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű