menu

Családireceptkönyv.hu

Pirított újburgonya sajtban sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg apró újburgonya, 10 dkg szeletelt bacon, 10 dkg sonka, 10 dkg füstölt sajt, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál vágott petrezselyem

Elkészítés:


1. A burgonyát megmossuk, megkaparjuk.

2. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

3. A szalonnaszeletek felével beborítjuk egy tűzálló tál alját, majd rátesszük a burgonyát.

4. A maradék szalonnát rátesszük a burgonyára, és a sütőben 15-20 percig sütjük. (Majdnem puhának kell lennie.)

5. Közben elkészítjük a sajtmasszát.

6. Ehhez apróra vágjuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, összekeverjük a tojással, a tejföllel, a petrezselyemmel, a sonkával, sóval, borssal.

7. Ezt a masszát ráöntjük a krumpli tetejére.

8. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk

9. A sajtos krumplit további kb. 10 percig sütjük, addig, amíg szépen megpirul.

Pirított újburgonya sajtban sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökéletes köles
Tökéletes köles

A kölest a barna rizshez hasonlóan kb. 1 órára beáztatjuk. A főzés megkezdése előtt a vizet leöntjük róla, átmossuk, felszeletelt hagymán lepirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízben...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tejszínes zöldborsó
Tejszínes zöldborsó

Egy serpenyőben vajat olvasztunk és rádobjuk a zöldborsót. Kevergetve pároljuk néhány percig, majd felöntjük 1 dl vízzel és kb. 10 percig pároljuk. Csomómentesre keverjük a tejsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült krumplipüré
Sütőben sült krumplipüré

A krumplit pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Főzd puhára körülbelül 20 perc alatt valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Ha kész, szűrd le, és rakd egy nagyobb tálba. Tedd...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya

A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk