Családireceptkönyv.hu

Pirított újburgonya sajtban sütve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg apró újburgonya, 10 dkg szeletelt bacon, 10 dkg sonka, 10 dkg füstölt sajt, 1 tojás, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál vágott petrezselyem

Elkészítés:


1. A burgonyát megmossuk, megkaparjuk.

2. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

3. A szalonnaszeletek felével beborítjuk egy tűzálló tál alját, majd rátesszük a burgonyát.

4. A maradék szalonnát rátesszük a burgonyára, és a sütőben 15-20 percig sütjük. (Majdnem puhának kell lennie.)

5. Közben elkészítjük a sajtmasszát.

6. Ehhez apróra vágjuk a sonkát, lereszeljük a sajtot, összekeverjük a tojással, a tejföllel, a petrezselyemmel, a sonkával, sóval, borssal.

7. Ezt a masszát ráöntjük a krumpli tetejére.

8. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk

9. A sajtos krumplit további kb. 10 percig sütjük, addig, amíg szépen megpirul.

Pirított újburgonya sajtban sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Fokhagymás sült répa
Fokhagymás sült répa

A répát megpucoljuk, ha vastag, hosszában vágjuk 2-4 részre. Az olívaolajat összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Sütőpapírra tesszük, szorosan egymás mellé. Megloc...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Cukkiniből bacon
Cukkiniből bacon

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

1.) Szeleteljük fel a zsemlét és vágjuk közel egyenlő méretű kockákra. 2.) Forrósítsuk fel az étolajat egy serpenyőben, öntsük bele a zsemlekockát. A zsemle magába fogja szívni a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás sült rizs
Gombás sült rizs

A rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Az edénybe öntjük az átmosott, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk