80 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 kg finomliszt (Bl55), 2 tk só, 14 ek olívaolaj
pizzaszósz: 200 g sűrített paradicsom (konzerv), 3 gerezd fokhagyma, 5 ek olívaolaj, 1 tk szárított bazsalikom, 1 tk szárított kakukkfű, só, bors
feltét: 15 dkg jó minőségű sonka, 30 dkg mozzarella, 20 dkg csiperke- vagy rókagomba, 1 db paradicsom, oregánó
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz és az olívaolaj hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc) bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, nem kemény.
3. 1-1,5 óráig meleg helyen kelesztjük.
4. Elkészítjük a pizzaszószt. Olívaolajon az apróra vágott fokhagymát rövid ideig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (ha sűrű, vízzel hígítjuk).
5. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot. 5-6 percig főzzük, majd a végén hozzáadjuk a bazsalikomot.
6. Amikor a tészta megkelt összegyúrjuk, majd négyfelé vágjuk.
7. A tésztadarabokat vékonyra (kb. 0,5 cm) nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal (szélétől kb. 2cm-t el kell hagyni, mert megég), majd rárakjuk a feltétet.
8. Fűszerezzük, és reszelt sajttal borítjuk.
1. A sugót a tésztára terítjük, megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a főtt, metéltre vágott csirkemellet. 2. Oreganóval ízesítjük, és sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz65 g lisztet, 8 g citromlé, 50 g víz összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig megdagad a liszt. 10 perc után még 5 g liszttel összegyúrom. Beolajozott 2 lap sütőpapír közö...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű1. A tészta egyik felén elkenem a paradicsomot, majd elosztom rajta a sajtot. 2. Ráhajtom a másik felét, széleit jól összenyomkodom, tetejét megszurkálom és bekenem tojással, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. 2. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. 3. Ha már puha a krumpli és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz