80 g friss élesztő, 1 csipet cukor, 1 kg finomliszt (Bl55), 2 tk só, 14 ek olívaolaj
pizzaszósz: 200 g sűrített paradicsom (konzerv), 3 gerezd fokhagyma, 5 ek olívaolaj, 1 tk szárított bazsalikom, 1 tk szárított kakukkfű, só, bors
feltét: 15 dkg jó minőségű sonka, 30 dkg mozzarella, 20 dkg csiperke- vagy rókagomba, 1 db paradicsom, oregánó
1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz és az olívaolaj hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc) bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, nem kemény.
3. 1-1,5 óráig meleg helyen kelesztjük.
4. Elkészítjük a pizzaszószt. Olívaolajon az apróra vágott fokhagymát rövid ideig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet (ha sűrű, vízzel hígítjuk).
5. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, sót, borsot. 5-6 percig főzzük, majd a végén hozzáadjuk a bazsalikomot.
6. Amikor a tészta megkelt összegyúrjuk, majd négyfelé vágjuk.
7. A tésztadarabokat vékonyra (kb. 0,5 cm) nyújtjuk, megkenjük a paradicsomszósszal (szélétől kb. 2cm-t el kell hagyni, mert megég), majd rárakjuk a feltétet.
8. Fűszerezzük, és reszelt sajttal borítjuk.
1. A marhahúst nagylyukú tárcsán átdaráljuk. 2. A szalonnát apró kockákra vágjuk és megpároljuk. A húst rádobjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oreganóval ízesítjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ha friss élesztőt használunk, picit futtassuk fel! 2. Ezután jöhet az összes többi hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat eldolgozzuk, majd sütőpapíron kör alakúra formázzuk. 10 percig sütjük, majd rátesszük a kívánt feltéteket és még 8 percig sütjük 180C°-on.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA pizzatésztához a lisztet egy keverőtálba tesszük, az egyik felébe szórjuk az élesztőt, a másikba a sót, és elektromos robotgép dagasztókarjával elkezdjük keverni, közben folyamat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű