menu

Családireceptkönyv.hu

Pulyka - Pulykaszelet burgonyabundában


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek vaj, 5-6 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés:


1. A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük.

2. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

3. A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.

4. A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük, és mindkét oldalát megsütjük.

5. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk.

6. Az olívaolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük.

7. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.

Pulyka - Pulykaszelet burgonyabundában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojás nélküli rántott hús
Tojás nélküli rántott hús

Fűszeres zsemlemorzsa Ha van otthon fehér kenyerünk vagy zsemlénk, akkor késes aprítóban készíthetünk friss zsemlemorzsát. Mellé téve a diót azt is ledarálhatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gamási rakott csirkemell
Gamási rakott csirkemell

A csirkemell filét vékony szelekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat 8-10 szelet bacon szalonnával kibélelünk, úgy hogy az edény peremén túllógjon. A húst lisztben, fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sonkás-ujhagymás csirkemell
Sonkás-ujhagymás csirkemell

csirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Aszalt szilvával töltött pulykamell

A pulykamellet szeletekre vágtam, kiklopfoltam, majd megsóztam mind a két oldalát. Az kimagozott aszalt szilvákat ketté vágtam és a filék közepére, hosszába, egymás mellé szorosan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk