Családireceptkönyv.hu

Pulyka - Pulykaszelet burgonyabundában


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek vaj, 5-6 ek olívaolaj, só, bors

Elkészítés:


1. A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük.

2. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

3. A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.

4. A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük, és mindkét oldalát megsütjük.

5. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk.

6. Az olívaolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük.

7. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.

Pulyka - Pulykaszelet burgonyabundában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Különleges mustáros csirkemell
Különleges mustáros csirkemell

A húst nagy szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanálnyi mustárral átkenjük, fóliával letakarjuk és 1-2 órán át pihentetjük. Ezt követően a hagymát és a paprikát fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemellel rakott karfiol
Csirkemellel rakott karfiol

A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk és félig megsütjük. A karfiolt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulykacomb - Sült pulykacomb
Pulykacomb - Sült pulykacomb

1. A combokat sózzuk, borsozzuk, piros arannyal és olajjal megkenjük. 2. Mérsékelt sütőben letakarva sütjük. 3. Resztelt krumplival, kovászos uborkával tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos-sült csirkemell mézes-tejszínes almával
Sajtos-sült csirkemell mézes-tejszínes almával

A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk