80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek vaj, 5-6 ek olívaolaj, só, bors
1. A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük.
2. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
3. A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.
4. A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük, és mindkét oldalát megsütjük.
5. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk.
6. Az olívaolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük.
7. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.
A húst nagy szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanálnyi mustárral átkenjük, fóliával letakarjuk és 1-2 órán át pihentetjük. Ezt követően a hagymát és a paprikát fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felszeleteljük, besózzuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk és félig megsütjük. A karfiolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A combokat sózzuk, borsozzuk, piros arannyal és olajjal megkenjük. 2. Mérsékelt sütőben letakarva sütjük. 3. Resztelt krumplival, kovászos uborkával tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk egy fél órát állni, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes