80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek vaj, 5-6 ek olívaolaj, só, bors
1. A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük.
2. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
3. A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.
4. A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük, és mindkét oldalát megsütjük.
5. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk.
6. Az olívaolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük.
7. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.
Elkészítés: A húst felcsíkozzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat besózzuk, fóliába csomagolva kiklopfoljuk. Enyhén sózott, felvet tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába. Bő olajban aranybarnára sütjük. A borsót vajon megpároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricakeményítőt, a fűszereket és a sütőport összekeverjük és belemártjuk a húsokat. Majd hűtőbe tesszük 1 órára. Megcsináljuk a második panírt: a kukoricakeményítőt, a sütőpor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: Közepes