80 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 5 dkg kemény sajt, 1 tojás, 2 ek liszt, aprított petrezselyem zöld, 80 dkg pulykahús, 2 ek vaj, 5-6 ek olívaolaj, só, bors
1. A burgonyát héjastól félpuhára főzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk, durvára reszeljük.
2. A hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
3. A burgonyát alaposan összegyúrjuk a hagymával, a sajttal, a tojással meg a liszttel, majd beledolgozzuk a petrezselyem zöldet, sóval, borssal ízesítjük.
4. A húst kis szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, fűszerezzük, és mindkét oldalát megsütjük.
5. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a burgonyás keverékkel beburkoljuk.
6. Az olívaolajon, közepes hőfokon világosbarnára sütjük.
7. Saláta vagy zöldségköret illik hozzá.
Fűszeres zsemlemorzsa Ha van otthon fehér kenyerünk vagy zsemlénk, akkor késes aprítóban készíthetünk friss zsemlemorzsát. Mellé téve a diót azt is ledarálhatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemell filét vékony szelekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat 8-10 szelet bacon szalonnával kibélelünk, úgy hogy az edény peremén túllógjon. A húst lisztben, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkemell szeleteket alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük, vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval és grill fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben 3-4 evőkanál olajat hevítü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykamellet szeletekre vágtam, kiklopfoltam, majd megsóztam mind a két oldalát. Az kimagozott aszalt szilvákat ketté vágtam és a filék közepére, hosszába, egymás mellé szorosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes